Tiistain treenit peruttiin ja tänään pidettiin korvaava sessio. Tehotreeniä koira kerrallaan. Agendassa seuraamista, ruutua ja ohjattua noutoa.

Nää koira kerrallaan -treenit on muuten tosi hyviä. Mä tykkään näistä huomattavastu paljon enemmän kuin siitä että kaikki tekee tunnin ajan yhdessä ja kouluttaja antaa palautetta kun pääsee kohdalle. Tänäänkin sen palautteen sai heti, ja pystyi myös seuraamaan muiden tekemistä ja oppimaan niistäkin.Voi kun näitä olis useamminkin....

Mutta mitä tänään opittiin:
  • Seuraamisessa täytyy vielä enemmän korostaa sitä paikkaa missä Justus on. Näyttää lelua ja opettaa se hakemaan se oikea paikka. Ja lyhyempiä pätkiä ja suoraan....
    • Lelulla palkkaaminen näyttää toimivan oikein hyvin, tosin kuumenee siitä kyllä aika tavalla joten ennen uutta pätkää täytyy tilanne ensin rauhoittaa. Muuten menee pomppimiseksi.
  • Käännöksien treenaamista jatketaan takapään hallinnan opettelulla. Tehdään ympyröitä, isoja ja pieniä.
  • Ruutua aletaan opetella kontaktialusta kautta. Eli ensin opetellaan kontaktialustan "löytäminen". Lattialle istumaan, nameja käteen ja CD-levy siihen eteen. Aina kun koira löytää sen - katsoo, koskettaa - kehutaan ja annetaan palkka heittämällä lattialle. Vähitellen lisätään matkaa ja jatketaan palkkaamista.
  • Ruutua voidaan jo treenata niin, että laitetaan nakin pala ruudussa olevan kontaktialusta päälle, mennään sopivan matkan päähän ja käskytetään ruutuun. Saa nakin palkaksi kontaktilevyn päältä, toinen kun itse menee ruutuun hakemaan koiran. Vähitellen jättää nakin pois, koira oppii hakemaan pelkän levyn josta saa palkan.
    • Ruutua ollaan treenattu jonkun verran lelulla, ja Justus osaa jo mennä sinne ja jäädä seisomaan käskystä. Nyt muutetaan vähän taktiikkaa, jotta oppii menemään tarpeeksi pitkälle, eikä tule ulos ruudusta kääntyessään.
  • Noutoa me ei olla tehty vielä oikeastaan lainkaan. Kapulan suussa pitäminen on ollut jäissä varmaan puoli vuotta, liian pitkään.... Pitää laittaa se taas treenilistalle.
  • Mun epäilyistä huolimatta ohjattu nouto menikin yllättävän hyvin. Vietiin koirien kanssa lelut oikealle ja vasemmalla, vain muutaman metrin taaemmaksi kuin missä merkki on. Vietiin koira merkille seisomaan, josta käskettiin tuomaan meistä oikealla ollut lelu. Justus toi kaikilla kerroilla, eikä yhtään edes miettinyt mitä piti tehdä. Mun täytyy vaan muistaa että se käsky on TUO eikä hae, sekosin pariin otteeseen. Mutta hienoa, ehkä me joskus osataaan noutaa!
    • Lelun luovuttamiseen sain neuvon: en anna namia vaihdossa siitä että Justus tuo sen lelun mulle. Oon myös tehnyt liikaa sitä että otan vaan lelun pois enkä palkkaa siitä että Justus on sen mulle tuonut. Seuraus: Jsutus vaan juoksee ja hilluu lelun kanssa vaikka mä pyytäisin tuomaan sen. Miksi toisi kun sen kanssa on näin paljon kivempaa? Eli nyt täytyy alkaa tehdä niin että kun saan sen lelun niin leikin sen kanssa paljon ja palkkaan namilla vasta sitten kun Justus itse laskee lelusta irti.
Mutta kaikin puolin tosi hyvät treenit, vaikka taas tulikin pieni epätoivon pilkahdus mieleen. Missä välissä tän kaiken taas ehtii tehdä, ja uusiakin jututja pitäisi jo opetella?? Ja jotenkin sitä itse luulee että asiat on hallussa paljon paremmin kuin ne lopulta onkaan.... No mut hei, kyllä tää tästä, kivaa on ja se on pääasia!