Maanantaina oltiin pitkästä aikaa agilityssä. Ihmettelin itsekseni, että onpas mulla kumman rauhallinen koira. Ooteltiin ulkosalla omaa vuoroa ja kuljeskeltiin ja leikittiin aina välillä. Justus kuunteli eikä vedellyt sinne tänne, niin kuin aikaisemmin. Mentiin edeltävän koirakon hyppelyn aikana halliin ja istuttiin sermin taakse odottamaan. Eipä alkanut normaali haukku, joka yleensä tulee kun Justus kuulee käskyjä radalla. Hittolainen, onko se oikeasti rauhoittunut!!!

No mutta itse asiaan. Tuli meidän vuoro, joka sitten kestikin koko lopputreenien ajan (sorry vaan muille, mut me vaan ei osata). Treenattiin irtoamista. Pitkä suora pelkkiä aitoja, taisi olla 6 kpl. Tavoite oli et koira menee ne käskyjen mukaan ilman välipalkkaa (näin mä ymmärsin). No irtaantuminen ei oo Justun vahvin laji. En mä tiedä mikä siinä mättää. Mut Päivi on ainakin sen mielestä tosi kiva kun se seisoo siellä puolessa välissä lelun kanssa... Päivi otti siis aina toisen lelun, että voi palkata heittäen seuraavien esteiden yli, kun Justus lähtee irtaantumaan. Ja Justun mielestä on ihan turhaa koittaa harhauttaa sillä selän takana tapahtuvalla lelun ojentelulla: "Mä tiedän että tuolla naisella on se lelu, mä juoksen suoraan sen luo."

Ja niin ne treenit sitten eteni. Juostiin sata miljoona kertaa ensimmäisen ja neljännen esteen väliä kun Justus oikoi kolmannen kohdalta suoraan Päivin luo oottamaan lelua. "Anna palkka, leikitään jo." Lopulta Justus alkoi mennä jo heti ekan ohi, sitä ei enää kiinnostanut. Plaah.

No päästiin me sit lopulta ne viimeisetkin neljä estettä, kun vaan hypittiin ja hypittiin....

Täytyy ensi kerralla varmaan vaihtaa palkkaaja. Tai ensin kokeilla ihan ilman että siellä edes kukaan seisoo, musta tuntuu et se vaan häiritsee Justua.

Mut kivaa oli, kun Justus oli hiljainen, mullakaan ei mennyt pinna, vaikka muuten menikin vähän heikosti :)