Tiistaina oli vika hallitokotreeni tällä keväälle ja samalla meille viimeinen nykyisen kouluttajan pitämä treeni. Kiitokset Kaisalla vielä tätäkin kautta, oli tosi kivaa treenailla tämä syksy-talvi ja löydettiin taas innostus ja motivaatio toikoiluun! Ja opittiinhan me paljon asioita, hienoa!

Käytiin läpi muutama evl:n liike, joita ei vielä olla treenattu: paikalla istuminen ja merkille meno.

Näistä jäi oikeastaan päälimmäisenä mieleen virittelyn tärkeys, jonka mä alan vasta nyt tajuamaan. Täytyisi siis luoda (kai) kaikkiin liikkeisiin tietty aloitus rituaali, jolla kertoo koiralle, että mitä on tarkoitus tehdä. Ja muistaa aina treenatessa käydä tuo rituaali läpi. Näitä me siis aletaan työstää oikein urakalla.

Huttunen oppi muuten aika hienosti jo tuon merkin. Tai sen virittelyn. Muutaman kerran tein ja kerroin että edessä on (merkki ja lelu sen takana) ja kehuin kun katsoi siihen suuntaan. Sitten Justus jo alkoi reagoimaan heti edessä on -termiin ja katsoi samantien eteenpäin. Sitten merkki-käskyllä rynnittiin etiäpäin ja haettiin lelu :) Tosin kotikokeilussa ei sitten mennytkään niin hyvin (kuuluisa demo-efekti, piti siipalle näyttää miten viisas koira meillä on... heh).

No treenien jälkeen mentiin taas hallin taa metsään ja juostiin vähän Awa-neitosen kanssa. Voi sitä riemua, kun pääsivät valloilleen :) Treenit oli siinä mielessä vähän tuskaa, kun Justus ja Awa pääsivät alussa vahingossa kontaktiin ja haikailivat sitten läpi treenien toistensa perään. Mä en edes viitsinyt laskea Justua irti kun treenattiin merkkiä, koska ois sännännyt suoraan Awan luo. Noh, kesällä treenit on onneksi eri aikoihin, joten molemmat saavat treenirauhan.