Eilen tokoiltiin viikkotreeneissä. Edellisen kerran jälkeen ollaan tehty ihan vähän perusasentoja ja pieniä seuraamisia, ei mitään Justun mielestä kivoja uusia juttuja (kuten ruutua, merkkiä tms), vaan pieniä pätkiä peruskauraa. Menin vähän mitähän tästäkin tulee -asenteella ja valmistauduin kotona henkisesti siihen että koira lentää takaisin autoon jos jatkaa samaa haahuilua kuin edellisillä kerroilla. Eli olin siis valmis vetämään tiukan linjan siihen miten tämä homma toimii, ja kenen ehdoilla.

Käytiin tuttuun tapaan lenkillä ennen lähtöä ja otin mötkön mukaan. Sopivalla puistopätkällä aloitettiin sitten leikki, heittelin vähän mötköä ja koitin saada Justua jo kotona vähän vireeseen. Pieniä kontakteja ja heti perään palkka. Vähän meitä häiritsi päälle paskonut lintu, mutta selvittiin kotiin asti ja lähdettiin autolla kentälle.

Aluksi tehtiin samaa motivointia kuin mitä kotona, eli leikittiin, pieniä kontaktin pätkiä ja ihan pieni seuraaminen. Tämä näytti toimivan kuin häkä, sillä Marin sanoin mulla oli kentällä aivan eri koira kuin edellisillä kerroilla! Kontakti oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Seuraaminen parani loppua kohden ja mulla oli innostunut ja motivoitunut töitä tekevä tokokoira :) No joo, eipä nyt hehkuteta liikaa, olihan siinä vieläkin parannettavaa, mutta siis edelliseen kertaan nähden huima parannus. Haistelua oli  vieläkin, ja välillä katse lukkiutui jonnekin mielenkiintoiseen. Mutta töitä tehtiin eikä mua ketuttanut :)

Näitä treenattiin:
  • perusasennot ja seuraaminen sekä kontaktit.
    Mun täytyy kiinnittää huomiota siihen että astun mieluummin koirasta poispäin kuin koiraan päin.
  • seisominen paikallaan, liikkeestä jääminen
  • luoksetulo ja loppuasento
  • paikkamakuu
Näillä eväillä jatketaan taas innostuneina ensi viikkoon!