Eilen alkoi taas treenikausi ulkona kentällä. Pikkuisen oli Huttunen hukassa, ja mietti että mitä varten täällä oikein ollaan. Pyöri, hyöri ja haukkui. Mielenkiintoisemmaksi tilanteen teki se, että koirakaveri Jami oli samaan aikaan treeneissä viereisellä kentällä. Jami välillä ilmoitteli olemassaolostaan, ja Justus kuikuili siihen malliin Jamin suuntaan että pitäisi käydä tarkistamassa onko pienellä kaverilla isompikin hätä. Jamin kuulumisia voi muuten lukea täältä.

Uuden ohjaajan myötä tehtiin pieni tsekkaus osaamiseen. Alkulöpinöiden jälkeen tehtiin töitä. Seuraamisessa oli pieniä ongelmia, kun Justus oli irti, ja tietysti se huomio oli silloin alussa juuri Jamissa ja muissa koirissa. Vauhtiin täytyy edelleen kiinnittää huomiota... (Joku entinen kouluttaja saattaa kiristellä hampaitaan, eikö se vieläkään osaa :D)

Liikkeestä jäämiset ok, mutta mä pysähdyn vielä aavistuksen käskyn sanottuani. Täytyy koittaa mieluummin hidastaa ja päästä siitä pysähtymisestä eroon (ja tulevaisuudessa myös hidastamisesta). Luoksetulo hyvä ja vauhdikas, viereen tulossa vähän empi, jäi katsomaan että tämäkö se juttu oli, näinkö piti tehdä.

Paikkamakuu ok, tehtiin aika lyhyt. Justus kuikuili kyllä ympärilleen koko ajan, muttei noussut vaikka yksi koira nousikin ylös ja sai käskyn palata oikeaan asentoon.

Hyppy nyt takeltelee vähän. Sain ohjeen palkata heti hypyn jälkeen esteen keskeltä, jotta saataisiin sitä sivulle kiertoa pois. Tehdään sitä hetken aikaa ja katsotaan tuottaako tulosta. Ja seisomista harjoitellaan ihan erikseen.

Lopuksi saatiin vielä yleisohjeita mm. palkkaamiseen. Mukavalta vaikuttaa ryhmän kokoonpano.