Eilen käytiin tutustumassa pk-puolen mielenkiintoiseen lajiin eli viestiin. Meitä oli monen monta koirakkoa jotka innolla odottivat pääsyä metsään. Viestihän perustuu käytännössä laumaviettiin, koirasta on älyttömän ihanaa löytää sieltä metsän keskeltä ne omat tärkeät ihmiset! Lajin tarkempi kuvaus löytyy täältä.

Aluksi meidän kouluttaja Kariluodon Sari kertoi mitä viesti on ja miten koetilanne etenee. Kuulimme myös muutamia hauskoja sattumuksia kisatilanteesta, kuten sen että koirat olivat jääneet viestipätkällä partiolaisten leiriin rapsutettaviksi ja syömään makkaraa :)

Teorian jälkeen päästiin testaamaan miten se oma koira lähtee juoksemaan ohjaajien väliä. Huttunen sai heti aluksi passituksen takaisin autoon miettimään kuka käskee ja ketä ja miten oikein käyttäydytään. Korvista ei ollut pojalla taas tietoakaan, kaikki koirat olisi pitänyt päästä haistelemaan ja hihnassa ei osattu käyttäytyä lainkaan. Minä en semmoista jaksanut ja viskasin takaisin autoon. Ei siis alkanut kauhean lupaavasti ja savu nousi korvista....

No tuli toisenkin ryhmän vuoro, ja Justus oli selvästi miettinyt asioita. Kyllähän se sähelsi vieläkin liikaa mutta oli kuitenkin vähän rauhoittunut. Ja Janin tiukat hiljaa-komennukset autolla varmaan auttoivat myös, hih.

Minä lähdin Justun kanssa pisteeseen B (hurjan 50 metrin päähän) ja Jani jäi odottamaan pisteeseen A. Meidän vuoron tullessa Justus kirmasi innolla odottavan isin luo. Tosin päästeessään pisteeseen A juoksi suoraan Janin ohi....

Me siirryimme pisteestä B pisteeseen C (10 metriä eteenpäin) ja koirien tuli siis "jäljestää" tuo loppumatka meidän luokse (tässä tapauksessa siis ei tosiaankaan kyse jäljestämisesta, mutta anyway). Huttunen lähti vauhdikkaasta Janin luota mun luo, mutta katseesta näki pikkuisen empimisen B-pisteen kohdalla. "Mitä, tässähän ne äsken oli!" No sai tietysti heti katsekontaktin meihin ja tuli pika pikaa äipän luo.

Jatkettiin vielä pari pätkää, ja hauskaa oli! Justus ymmärsi mistä oikein oli kyse. Poitsu tykkää muutenkin juosta metsissä meidän väliä, joten tämä taisi olla hälle täysin luonnollista ja oikein mieluisaa! Varmasti jatketaan tämän lajin parissa ainakin omaksi iloksi, ja oli tuolla seuran muiden porukoiden kanssa puhetta että järjestettäisi ryhmätreenejäkin.