Käytiin treenaamassa Heidin & Awan sekä Jossun & Loren (Awan veli) kanssa agilityä. Koska edellisellä Loren ja Justun kohtaamiskerralla talvella tuli pientä sanaharkkaa, päätettiin koittaa ilman Awaa miten urokset tulevat toimeen. Justus ei yleensä välitä muista uroksista, jos ne ovat hiljaa. Heti jos aletaan urista, urisee Justus kaksin verroin takaisin. Helposti siis provosoitavissa...

Kun Justus näki Loren alkoi häntä heilua, mutta heti kun Lore vähän ilmoitti olevansa uros, päätti Justus vastata.. Mentiin kentän parkkipaikalle ja otettiin siedätystreeniä. Koirat sivulle ja kontaktiin, seuraamispätkiä ja vähitellen lähemmäs. Namia ja kehuja, kun oltiin hiljaa tai lopetettiin urina käskystä. Menihän siinä tosi, jouduttiin aika monta kertaa ottamaan takapakkia, mutta lopulta päästiin n. 5 metrin etäisyydelle ilman mutinoita. Jätettiin homma siihen, kun kaikilla oli hyvä mieli, ja poistuttiin eri suuntiin. Jatketaan tätä siedätystä pitkin kesää. Olisi kaikin puolin helpompaa, jos pojat tulisivat keskenään toimeen...

Sitten lämmittelyä. Lore juoksi ensin siskonsa kanssa tovin ja sen jälkeen urokset vaihtoi paikkaa. Lore autoon ja Justus juoksemaan Awan kanssa. Justua kiinnosti tosin enemmän reviirin merkkaaminen Loren jäljiltä, eikä niinkän juokseminen. Muutenkin Justus ja Awa ottavat keskenään enemmän painia, kuin juoksukilpaa.

Tänään keskitytttin enemmänkin yksittäisten esteiden suorittamiseen. Ensin rengasta pari kertaa, hyppäsi ekan taas sivusta. Tätä täytyy siis muistaa treenata.

Sitten A Heidin ollessa apuna. Tarkoituksena nyt muistutella että se kontakti on siellä lopussa ja siihen pysähdytään. Justus oli ensin hihnassa ja Heidin piti jarrutteli Justun alastuloa. Mä kiirehdin pysäyttämään Justun kontaktille ja pitämään sen siinä hetken aikaa. Pari kertaa hihnassa, ja todettiiin hihnan olevan hyödytön koska se pysyi kokoajan löysällä. Ymmärrys siis tuli miten homma täytyy suorittaa, nyt täytyy vaan alkaa treenaa sitä enemmän. Ja muistaa pysäyttää vasta alhaalla kontaktilla, eikä himmata jo heti harjan jälkeen vauhtia.

Kahdella vierekkäin olevalla aidalla treenattiin valssia. Ja heti sain kuulla olevani taas ihan kumarassa, eikä hommasta tullut sen vuoksi mitään :) Kun sitten kiinnitin huomioita siihen että olin pystyssä ja otettiin uusiksi, huomasin ettei mun paljon tarvinnut edes liikkua, näytin vaan Justulle mistä mennään ja annoin käskyt ja homma toimi hienosti. Miksi mä en ole ennen tuota ymmärtänyt?? Tai kukaan sitä mulle kertonut... heh.

Seuraavaksi keinu. Tehtiin niin että Heidi oli vielä varmistamassa alastuloa. Meni hyvin ja kontaktin oli hyvät. Nyt täytyy koittaa jo sitä että yritän pysäyttää Justua jo puolessa välissä niin että se alkaisi tajuamaan niiamisen.

Loppuun vielä kepit (meni ok), puomi ja sen kontaktit.

Ja iski se ahneuskin. Kun Heidi oli treenannut Awan kanssa, päätin mä ottaa vielä kaikkia sekaisin. Putki ja kepit pariin kertaan, puomin kontaktit sekä ne aidoilla valssit. Pääsin vähän koittamaan miten kaukaa Justus esim menee putkeen ilman ohjausta, ja miten se hakee puomia kauempaa ja miten se suorittaa sen. Samalla aloin opettaa kontakteille käskyä "Koske", jota mulla ei aiemmin oo ollut.

Kivaa treeniä, näitä useammin!