Viikonloppu vietettiin Savossa mökillä. Hienosti Justus jaksoi pitkän automatkan sinne (ja takaisin). Ja muutenkin käyttäytyi oikein mallikelpoisesti, huomattavasti paremmin kuin viime kesänä. Silloin vartioitiin ja komenneltiin jatkuvasti ja joka suuntaan. Tällaisissa tilanteissa aina huomaa tuon nuoren koiran aikuistumisen ja henkisen kasvun. Ja sitä on oikein mukava seurata kun huomaa työnsä tuloksia :)

Mökille kun päästiin niin Justus muisti ihan selvästi paikan. Juoksi päätäpahkaa kaikki nurkat ja kirmaili sinne tänne yltiöpäisen onnellisena. Mökillä saa olla koko ajan vapaana ja mennä sinne tänne ilman että kukaan siitä häiriintyisi, tai liikoja komentaisi. Se on myös emännän mielestä hieno asia, samalla oppii itsekin asioita, kuten sen että koiraan voi useimmissa tilanteissa luottaa (ainakin tuollaisessa häiriöttömässä ympäristössä...).

Tuli tehtyä aika vähän mitään varsinaista treeniä, kun mökin ja ympäristön kunnostus vei niin paljon aikaa, mutta jonkin verran joka päiväisessä elämässä tarvittavia: tänne/täällä, tule, mennään, ei mene. Kontakti ja seuraaminen kuului viikonlopun ohjelmistoon ja siitä saatiin vähän kuvamateriaaliakin uudella digijärkkärillä. Laitanpa niitä heti näytille kun saan kuvia pienennettyä.