Jaahas, emäntää on vähän laiskottanut eikä ole oikein jaksanut tehdä päivityksiä. Ylimääräisiä ei ole juuri jaksanut tietokoneelle istuskella, hienot kesäkelit houkuttelee pysymään ulkosalla. Ja töissäkin on saanut istuskella vähän ylimääräistä, ja saa varmaan istuskella seuraavat pari viikkoa, jotta voi rauhassa jäädä paljon odotetulle kesälomalle. Mutta se selittelyistä, mennäänpä asiaan.

Tiistain tokoon sain viimein houkuteltua isännän mukaan. Oon yrittänyt moneen otteeseen saada seuraksi, mutta eipä ole lähtenyt. Kaipa hälle on jäänyt joku trauma talven agitreeneistä, joissa oli kerran mukana. Oli kuulemma oma ja muutkin koirat liian äänekkäitä :D Mulla on kuitenkin visio, että sitten joskus kun aletaan käydä kisoissa, saataan tarvita apulaista mukaan. Justun ei sillon tarttis haikailla kehän laidalla olevan isipapan perään, ja Janinkin pitäis vähän tietää tarkemmin mitä kisoissa tapahtuu. Eihän siitä muuten mulle apua ole. Mutta tosiaan nyt Jani siis tuli kentälle mukaan. Justus kuulemma käyttäytyi oikein mallikkaasti ja hienosti. Olihan siellä niiitä tylsistymis haukkuja, mutta sopivassa määrin.

Treenit alkoi perinteisesti kehääntulo tarkastukselle. Siinä meillä olisi vielä vähän treenaamista, kun Huttunen vähän vielä pyörii. Tuomarille olis kiva antaa pusu vaivanpalkaksi, mutta luulen ettei tuomari ole ihan samoilla kantimilla. Sama on luoksepäästävyydessä, usein mennään "tuomaria" vastaan kun ihmiset on niin kivoja...

Jotta koirat ei tottuis liikaa rutiineihin, tehtiinkin paikkamakuun sijaan seuraamista luoksepäästävyyden jälkeen. Pikkuisen suoraa ja käännöksiä. Sitten alettiin treenata paikalla käännöksiä ja sivuaskelia ristikon avulla. Me ollaan treenattu jonkun verran paikalla käännöksiä, mutta koutsin mielestä ne oli enemmän askelia kuin käännöksiä.... Hmm. Minä sitten vähän muutin tyyliä, ja sujui ihan kohtalaisesti. Sekä käännöksiä että sivuaskelia täytyy treenata vielä namin kanssa, koska Huttunen jää muuten vinoon perusasentoon. Ja muutenkin koheltaa mennä miten sattuu. Mutta muuten oli oikein hyvää kontaktia eikä Jamin borderihuudotkaan juuri häirinneet :)

Sitten tehtiin paikkamakuu. Se on nyt sitten osoittautunut ongelmaksi aivan yllättäen. Tähän mennessä se on ollut meidän vahva liike... Nyt ollaan levottomia ja noustaan seisomaan. Sovittiin Marin kanssa taktiikka että jos Justus nousee ylös niin mä en tee mitään eli en anna sille sitä huomiota jonka se ylösnousulla tahtoo vaan Mari käskee Justus takaisin maahan. No liike alkoi, ja voi sitä pään pyöritystä, äänien kuuntelua ja pyllyn kääntöä puolelta toiselle. Luulin jo että se jäis siihen mutta sitten äijä päätti nousta ylös, otti askeleen ja jäi istumaan. Mari sanoi Justulle tiukasti Maahan, Justus katsoi vähän tyhmänä "ai säkö mua komennat" ja totteli kiltisti :) Loppu meni sit ihan jees.

Sit paikkaistuminen. Kontakti ihan hukassa kun viereisellä kentällä tapahtui jotain tosi mielenkiintoista. Meni aikaa ennen kuin sain äijän kontaktiin ja istumaan. Loppu meni muistaakseni ihan jees.

Loppuun luoksetulo. Se on meidän toinen vahvaliike, koska vauhtia on mutta ehkäpä vähän liikaa. Perusasentoon paluu tehdään aina metrin, puolentoista kaarteella, kun ei meinaa vauhti pysähtyä. Sitä täytyy nyt alkaa treenaamaan niin että otan lelun selän takaa Justun ollessa mua jo aika lähellä. Tällöin alkais jo himmailla ennen mua eikä vasta mun kohdalla. Kokeiltiin pari kertaa ja pikkuisen parani.

Hyvät treenit siis kaikin puolin :)