Treenattiin tänään oikein järjestelmällisesti, pitkästä aikaa. Molempia lajeja, agilitya ja tokoa. Ja naksutinta. Huomenna haetaan jälkimmäiseen lisäopastusta kirjastosta, toivotaan ettei kukaan vie kirjoja ennen mua :) Naksutin on mulle itsellekin vielä niin outo että tarviin siihen vähän lisäoppia ja ymmärrystä ennen kuin viitsin Justulle sitä syvällisemmin opettaa.

Agissa tein esteen taaksejättöjä, ne kun on tuottanut ongelmia. Tein vaihtelevasti niin että jätin ja pyydin hyppäämään aidan yli, välillä palasin ja palkkasin ennen hyppyä. Pyöritin Justua muös kahdeksikkoa yhdellä esteellä, ja siinä tiedostin mun kumarassa olemisen varmaan ensimmäista kertaa kesken treenin. Tulipa huipputyhmä olo! Korjasin ja keskityin pystyssä pysymiseen.

Puistossa kierrätin Justua paljon puiden ympäriä. Erilaisia pätkiä: alkuun ihan vaan yhtä tai kahta puuta, loppuun saattoi tulla jo yli 10 kiertoa erilaisia kuvioita. Kiinnitin huomiota pystyssä olemiseen sekä muutenkin kropan asentoon, koitin kroppaa kääntämällä viestittää Justulle kummalta puolelta haluaisin sen kiertävän seuraavan puun. Haltuunottoja tuli siinä samalla tehtyä. Kierto onnistui vaihteeksi oikein hyvin ja Justus oli innostunut. Haukkua ei tullut niin paljon kuin näittä yleensä, ja koitin kieltää oikein topakasti ja lopettaa pätkän teon heti yhdenkään haukahduksen jälkeen.

Tokossa sivulletuloa, kontaktia ja seuraamista. Tässä käytin naksutinta, koitin miten Justus reagoi. Oon sitä vähän opettanut erikseen, mutta kuten totesin, täytyy vähän lukea lisää että osaa itse opettaa koiraa. Kontaktit oli kyllä hyvät ja innostunut ote oli muutenkin.

Ulkona tehtiin vielä estehyppyä, palkkasin seisomisesta vaihtelevasti joko lähetyspuolelta tai kiertämällä Justun viereen. Ajatuksena vahvistaa seisomista sekä paikkaa missä seisotaan. Ihan bueno, vähän jää edelleen vinoon, mutta seisoo kuitenkin.