Käytiin maanantaina paimentamassa ihan oikeita lampaita Piikkiössä Svedun paimennuskoulussa (www.paimennuskoulu.fi). Olipa huisin jännää. Ja hauskaa! Justusta tuleekin isona paimenkoira :)

Vähän jännitti, kun Justus ei ollut ennen nähnyt lampaita, että mitähän tästä tulee. Ja energiaa oli parin tunnin automatkan jälkeen kertynyt riittävästi. Justus bongasi lampaat aika pian ja ekaksi tuli haukku. Pitkä ja ihmettelevä. "Äitiii, mitä noi on?!"

Sitten tuli meidän vuoro mennä aitaukseen ja katsoa, että miten se oikea homma eli paimennus sujuu. Löytyykö sitä viettiä ja taitoa sieltä selkärangasta vai ei. No olihan se siellä!

Ja taas haukuttiin. Ja mentiin kovaa ympäri lampaita. Mutta ihan oikeilla otteilla! Vaikka vauhtia ja intoa oli vähän liikaa, oli se kuulemma hyvä asia. Justus kiersi hienosti lampaiden taakse, ja "ajoi" ne takaisin omiensa luokse (tai no, olivat aika oma-aloitteisia, mutta Justus näytti ainakin suunnan :) ).

Ja haukkuminenkin loppui kun paikan kouluttaja läväytti paimensauvan virkaa tekevän oranssin aurauskepin pari kertaa maahan Justun nokan edessä. Vähän mä sitä ensin pelästyin mutta myöhemmin totesin muille että mä haluan tuommoisen kanssa kun sillä kerran saa koiran noin helposti hiljaiseksi, heh. Ja sekin oli tosiaan hyvä asia että Justus on sen verran kova että sietää huomauttamiset. Päästiin vielä aitaukseen toisenkin kerran, mutta siinä Justulla kesti hetki koota itsensä yhden huomautuksen jälkeen. Mutta samaan tapaan poika jatkoi.

Mutta oli kyllä kivaa, ja mennään varmaan syksymmällä uudestaankin kokeilemaan. Villejä ajatuksia ensi kesäksi porukalla hankittavista leasing-lampaistakin heiteltiin ilmaan :D

Justun taidonnäytteet (Kiitos Juhalle ja Heidille kuvauksesta!):

767775.jpg

767748.jpg

767747.jpg