Kävin eilen päivällä vähän shoppailemassa ja mukaan tarttui jotain koiraharrastuksiinkin liittyvää. Yhdestä kaupasta otin mukaan oransseja törppöjä, ruutua ja merkkiä ajatellen. Niitähän piti sitten heti testata.

Sisällä tehtiin ukkosella pari merkkiä, jotta Justus sai muuta ajateltavaa. Tällä kertaa virittelin paljon hiljaisemmalla äänellä kuin ennen, eikä sekaannuksia tullut. Ja sujui muutenkin oikein mallikkaasti olosuhteisiin nähden. Tein yhden jopa niin etten jättänytkään palloa merkin taakse. Justus meni merkille, annoin käskyn seiso ja vieritin pallon. Kyllähän J ihmetteli ja pyöritteli hetken päätään, että missä pallo oikein on.... Jätettiin siihen.

Iltalenkin jälkeen tehtiin vielä pari ruutua, tällä kertaa pallon kanssa. Ensin vietiin pallo yhdessä ruutuun ja mentiin noin 15 metrin päähän. Lähetys ja kehu kun löysi pallon. Sitten otettiin Jani avustajaksi. Mentiin Justun kanssa lähetyspaikalle ja Jani vei pallon ruutuun. Juoksi taas innokkaasti. Näitä pari.

Kokeiltiin myös hämäystä niin ettei Jani jättänytkään palloa ruutuun vaan kävi hämäämässä. Justus juoksi innokkaasti, annoin käskyn seiso ja heitin pallon. Toisella kertaa annoin käskyn ja Justus jäi seisomaan, pylly muhun päin ja toljotti sieltä että no, millon se pallo tulee :)

Loppuun tehtiin vielä ruudun loppuosa. Justus maahan ruudun keskelle. Tein kävelykuvion, Justus pysyi koko ajan maassa. Lopulta käskin seuraamaan. Ei tullut ihan ekalla mutta toisella kyllä. Tulipahan sekin testattua :)