Torstaille oli sovittuna kahdet agitreenit, aamulla Heidin kanssa ja illalla normitreenit.

Kävin viemässä Janin aamulla töihin, jotta sain auton. Matkan varrella on semmoinen mettälenkki, jossa ollaan käyty aussitreffeillä. Pysähdyttiin siinä ja kokeiltiin Heidiltä ostettuja huskyvaljaita ja lämmiteltiin samalla agilitya varten. Ajatus oli että Justus vetäisi niillä. No eihan se luonnistunut poitsulta lainkaan. Lönkötteli siinä mun edellä. Pari kertaa kun vähän takana kiihdytin rinnalle, sain Justun vetämään ehkä sekunnin, sitten vauhti taas hidastui. Liekö johtunut canicrossing-narusta... Täytyy testata tavallisella hihnalla ja jos sekään ei toimi niin pohtia uudestaan.

Mutta sitten suunnattiin hyppelöihin. Tehtiin valsseja ja takaaleikkaavia. Valsseissa kiinnitettiin taas huomiota mun asentoon ja mun juoksulinjoihin. Alussa homma toimi heti, mun valssit meni niin kuin piti, rimat pysyi ylhäällä ja koira meni ohjauksen mukana. Mutta kun kokeiltiin uudestaan, aloin mä varmaan miettiä asioita liikaa, keskittyä tiettyihin asioihin liikaa, ja pakka levisi. Rimat alkoi tippua, aloin kompastella, Justus juoksi esteiden ohi.... Blaah! No aikamme korjailtiin juoksulinjoja ja Heidi kärsivällisesti avusti, ja päästiin taas 5 aidan yli.

Välissä tehtiin pikana kepit, ne alkaa nyt mennä jo mallikkaasti. Varmaan täytyy alkaa miettiä ohjaavan käden vähentämistä ja kääntymistä oikein päin. Niin ja se toisen puolen ohjaus täytyy treenata.

Toisena oli sitten takaaleikkaavat. Ne meni jokseenkin puihin :) Täytyy alkaa niitä pohtia.

Sitten illan virallisiin treeneihin. Meitä oli vaan kaksi koirakkoa, ja Juha rakensi meille kokonaisen radan. Oli aika lämmin mutta hyvin koirat jaksoi silti. Rata oli mukava, vaikkakin sisälsi meille haasteita, kuten keinun. Aika semmoinen suoran ja täyskäännösten omainen rata sisältäen kaikkea mahdollista.

Tehtiin aluksi keinua pariin otteeseen, koska Justus edellisellä kerralla juoksi sen suin päin suoraan (kuvitteli menevänsä puomille). Mä pidin Justua remmissä ja Juha varmisteli pudotuksen takaa. Useamman toiston jälkeen Justus alkoi jo pikkuisen jopa himmata puolivälin jälkeen. Otetiin vielä ilman remmiä, Juha varmisteli edelleen takana. Ei enää juossut ihan täysiä päähän asti, vaan hidasti jälleen. Hyvä.

Sitten tehtin rata. Pätkissä, koska Justun ajatukset menosuunnista ja mun ohjaukset ei vielä ihan toimi yhteen :) Mutta vaikka hiottavaa oli, niin silti oli kivaa ja huomasi itse että ollaan edistytty.

A:lle saatiin ohjeita, koska vauhdissa Justus hyppää tosi korkeelle kontaktin yli. Treenataan sitä nyt niin että vien Justun pannasta pitäen ihan kontaktin juurelle, jopa niin että etutassut on jo kontaktilla, kehun ja palkkaan siinä. Sitten kiivetään ylös ja palkkaan taas alastulokontaktilla.