Meidän Justus ei pidä ukkosesta. Ei ollenkaan. Sille pitää haukkua ja kovaa, kun se "ukkokin" kerran on niin äänekäs. Koitettiin eilen ukkostaessa eri vaihtoehtoja: laitettiin radio päälle peittämään jyrinän, komennettiin olemaan hiljaa, oltiin itse ihan rauhassa, ihan kuin mitään ei olisi kuulunutkaan.... Ei vaikutusta. Jani sai Justun välillä ottamaan vähän rauhallisemmin juttelemalla ja paijaamalla, mutta hetken päästä poitsu jatkoi taas samaan malliin. Mä taas sain Justun unohtamaan jyrinän kun syötiin jäätelöä yhdessä sohvalla, mutta en mä kolmea tuntia jaksa jäätelöä syödä, vaikka se olis kuinka hyvää. Eikä se tee koirallekaan hyvää :)

Ari Koivusen CD sattui tulemaan postissa eilen, ja laitoin sen sitten pyörimään kun radiosta ei tullut mitään järkevää ja olihan siinä ukkosen lomassa sit aikaa kuunnella sekin cd, kun piti jotain ääntä saada päälle. Enpä olis uskonut, mutta pentele, sehän rauhoitti tuon koiran... Voluumi oli normaalia pikkuisen kovemmalla, ja kaipa se musan saundikin sitten sattui jyrinän kanssa samalle tasolle. Mutta Justus jopa nukkui hetken ukkosen paukkuessa ulkona. Kyllä muutamia äänekkämpiä rasahduksia mentiin kuitenkin makkariin haukkumaan mutta rauhoittui niistäkin vähän helpommin.

Liekö ihan sattumaa, mutta tätä täytyy koittaa toistekin :)

Justushan on aina ollut ukkosella hankala, alkaa haukkua jyrinöille, eikä siihen mikään auta. Viime syksynä oli yksi ukkonen, joka kesti aamu kahdesta kahdeksaan. Pari viimeistä tuntia Justus oli ihan rauhassa, nukkui meidän jaloissa ja vaan säpsähti hereille kun jyrähti. Eikä ukkosen jälkeen kyllä koskaan jää mitään monen tunnin vapinaa päälle, vaan se tilanne loppuu siihen kun ukkonenkin. Kai se sitten jollain tasolla pelkää, mutta toisaalta se haukku on samanlaista kuin silloin kun se vartioi pihaa tai sisätiloja... Mä en ole vielä tästä päässyt ihan selville, miten sitä voisi tilanteessa jeesata. Vähän sama on uutenavuotenakin kun raketit poksuu. Mietin jo et pitäiskö investoida semmoiseen CD:seen jolla vois tehdä siedätyshoitoa pitkin vuotta. Noh, katotaan.