Oltiin toikoilemassa viikkotreeneissä kentällä. Alkuun luoksepäästävyys, jonka teki tällä kertaa Julia. Mari alkaa olla koirille jo niin tuttu, että välillä joku muu. Justus piti pyllyn maassa, ja heilutti iloisesti häntää. Hieno homma!

Sitten paikkamakuu. Alussa pieni hankaluus, kun Justus tuijotteli viereiselle kentälle, siellä oli jotain jännää... Mut kyllä se siitä sitten. Aika taisi olla täydet 2min, tai ainakin sinne päin. Justus oli keskimmäinen, häiriötä siis molemmin puolin. Katse oli viereiseen kenttään päin. J pysyi maassa, ei noussut seisomaan, JES! Vähän pää kääntyili, mutta oli kyllä muuten levollisemman näköinen kuin aikoihin. Palkka maahan. Toinen kerta niin että mentiin vaan parin askeleen päähän, lyhyt odotus, palattiin koiran sivulle, ja käskettiin sivulle.

Koska oli kuuma, tehtiin kontaktitreeniä, lyhyitä seuraamisia. Aluksi käännöksiä oikeaan ja vasempaan. Palkka kontaktin pitämisesta. Justulla oikealle käännös jo sujuu, mutta vasemmalle ei ollenkaan. Siinä ei osaa käyttää pyllyä ollenkaan. Sitä täytyy pohtia.

Tein myös ihan pelkkää semmoista että sanoin Seuraa, en kuitenkaan lähtenyt liikkeelle vaan palkkasin siitä jos Justus piti kontaktin. Pari tuijotuskohtausta kyllä tuli, eli viereisellä kentällä tapahtui jotain mielenkiintoista. Hermot menee noihin...

Perusseuraaminen oli tänään tosi löysää, kontaktia ei juuri ollut, löntysteli siinä vieressä. Pöh, sanon minä.

Pari häiriötreeniä tehtiin niin, että Mari tuomarin omaisesti käveli perässä, ja huuteli omiaan kun me löntysteltiin eteenpäin. Ei kiinnittänyt huomiota Mariin. Lisäksi tehtiin toisen ihmisen lähestymistä, eli seuratettiin koira ihan minun ja paikallaan seisovan Marin välistä niin että koira pitää kontaktin koko ajan. Myös perusasentoon pysähtymistä Marin viereen. Kontakti olis voinut Justulla olla parempaa, eli sitä täytyy häiriössä nyt treenata.

Sitten pari kertaa este. Mun täytyy kiinnittää huomiota siihen että treenatessa lähestyn estettä samaan tapaan kuin kisoissa. Ja teen samalta etäisyydeltä kuin tekisin kisoissa... Ekan hypyn palkkasin seisomisesta. Toka tehtiin loppuun asti. Tosin ennen kuin ehdin sanoa sivulle, Justus päätti jo itse istua. Eli nyt täytyy tehdä paljon toistoja niin että palkkaan pelkästä seisomisesta, jottei ala ennakoida istumista.

Joku huomasi että tumma pilvi lähestyy ja sanoin että se saattaa olla ukkonen. En siinä vaiheessa miettinyt asiaa enempää...

Pyysin että tehtäis loppuun ruutua, koska mulla oli siitä pari kysymystä. Sitä ollaan kuitenkin treenattu jonkin verran, ja halusin tietää että missä vaiheessa voi taas hypätä askeleen eteenpäin ja miten se tehdään. Ja sitten jyrähti kauempana, vaimeasti mutta riittävästi. Justus unohti kaiken muun ja alkoi haukkua. Oltiin just kävelemässä kohti ruutua. Mä en siinä vaiheessa ollut enää innokas treenaamaan vaan halusin viedä Justun kotiin kuuntelemaan Ari Koivusta :)

Jyrinä loputtua Justus kiinnostui onneksi pallosta, joten tehiin toooosi pikainen ruutu. Mari vei pallon ruutuun, ja Justus juoksi sen hakemaan :) Mari alkoi kertoa vastausta mun kysymykseen miten ja missä vaiheessa maahan menoa aletaan opettaa, mutta sitten alkoi uusi jyrinä ja mä totesin lähteväni kotiin.

Semmoiset treenit siis tällä kertaa.