Torstaina normitreenit. Käytiin pienellä kävelyllä kentän metsissä ja sen jälkeen tein tokoa. Aattelin tiistain jälkeen että ensin työ (=toko) ja sitten palkka (=agility).

Seuraamista, perusasentoja ja liikkeesta jäämisiä. Palkaksi lentävää tennispalloa ja mötkön retuuttamista.Välillä jouduin huomauttamaan, mutta mun silmin näytti kyllä hyvältä, paljon parempaa kuin ti anyways. Kontakti säilyi paremmin, vähän kyllä piippasi (näköjään tiukempi komenta aiheuttaa sen.. Huomattu myös arkisissa tilanteissa missä mä pidän tiukkaa komentoa.)

Sitten radalle. Meil oli ihan kiva möllirata, joka myös meni ihan kivasti. Aitoja, pöytä, puomi, pari putkea ja A. Kiva yhdistelmä, ei ihan pelkkää suoraa vaan myös muutama käännös piti hoitaa mallikkaasti sekä saada kahdesta vaihtoehdosta sinne oikealle esteelle. Meille sopiva. Kontakteilla oli Juha auttamassa, palkkasi alastuloilla.

Pöytää meillä ei ole radalla ollutkaan hetkeen, mut oon tehnyt sitä ulkopuolella. Justus meni sinne ihan oma-aloitteisesti, ilman että ees ehdin käskeä :) Puomilla koitettiin sitä että mä jään vähän jälkeen, ja Juha kutsuu Justua lopussa. Tarkoituksena se että Justus osaisi mennä loppuun asti ilman mua.

A:n alakontaktit paremmat, ylöstulot vähän heikot. Niitä siis edelleen ihan älyttömästi. Aidoilla Justus jopa irtosi ihan kivasti, viimeisenä oli kolme aitaa, jotka mentiinkin sitten vaudilla putkien päätteeksi :)

Keppejä treenattiin erikseen.

Loppuun tein vielä paikkamakuun viereisellä kentällä. Vähän katseli viereiselle kentälle, mutta pysyi paikalla, hyvä!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Perjantaina käytiin isommalla porukalla reenaamassa. Muutamilla oli seuraavana päivänä kisat, me taas haluttiin vielä varmistusta ens viikon seuran ränkkäreihin, osallistutaanko vai ei :) Ja kyl me mennnään, hui!

Otin alkuun taas pikkutokot, paljon vähemmän kuin edellisenä päivänä, mutta sen verran että muistutin ettei tämä ole mikään poitsun oma temmellyskenttä. Tehtiin myös Fidun kanssa paikkamakuu, molemmat pysyi hienosti aloillaan.

Rata oli 1. luokan hirveesti juoksemista sisältävä rata. Tiesin jo alussa että ollaan pulassa vauhdin kanssa. Alku meni hyvin: pari aitaa, puomi, aita, putki. Sit tuli keinu, jolta Justus lensi kaaressa alas. Onneksi kaikille neljälle tassulle, mutta kuitenkin. Mun odota-käsky ei ollut tarpeeksi voimakas, Justus luuli jälleen juoksevansa suoraan puomille... Huomasi sen sit kuitenkin ja hyppäsi alas. Pari keinun treenausta tähän väliin, ja homma kulki taas.

Keinun jälkeen aita ja rengas, suora putki, jonka päässä kolme melkein suorassa olevaa aitaa. Mä en itse huomannut että Justus hyppäsi renkaan sivusta ja jatkoin vaan eteenpäin, ja pysyinkin hyvin Justun vauhdissa, mikä oli yllätys. Kolmen aidan jälkeen tuli 180 käännös seuraavalle aidalle, josta sitten A:lle, kepit ja yksi aita. A:lle asti siis päästiin loistavasti (ellei huomioida tuota rengasta)... Ja toi loppukin tehtiin sitten erikseen.

Mielenkiintoinen rata. Ensimmäisen suorituksen jälkeen alettiin hiomaan eri kohtia, jotka huomattiin ongelmallisiksi. Enää mä en päässytkään renkaan jälkeen putken oikealle puolelle (esteet siis 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden), josta olisi ollut helpompi juosta suoran päähän. Himmasin ennen rengasta, jotta Justus tekisi sen varmasti oikein, ja sitten vielä renkaan jälkeen valssatessa jäin turhaan odottamaan, jota mä en edes itse huomannut. Lisäksi 180 käännös aiheutti ongelmia, vaikka ekalla meni hyvin. Justus jaksoi kyllä yllättävän hyvin kaikki hinkkaamiset, mutta multa loppui kunto juoksemiseen kesken, ja piti pitää breikki :)

Tauon jälkeen otettiin vielä aita, rengas, aidat, A -yhdistelmää. Koitettiin erilaisia tyylejä, jolla ohjata renkaalta putkelle. Myös takaa ohjausta piti tehdä, mutta homma kaatui oikeastaan siihen että Justus päätti suorittaa rengasta kaikin muun tavoin paitsi oikein :) Juha tuli siis siihenkin apumieheksi ja palkkaamaan Justun siinä välissä.

Mutta kiva rata, joka olisi ollut meille suorituskelpoinen jos mä jaksaisin juosta kovempaa :)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Mutta näillä kahdelle kerralla opittiin ainakin esteen takana odottamisen ihme. Koutsi fiksuna keksi mikä siinä mättää. "Anna käsky (odota), laske mielessäsi yksi - kaksi ja lähde sitten reippaasti pois." Ja se toimii!!! Yes! Yksi suuri murhe vähemmän.

Keskiviikkona tosiaan seuran ränkkärit, johon osallistutaan ekaa kertaa. Samalla meidän eka kisanomainen tilanne tässä lajissa, jännää!