Ukkonen sattui eilen alkamaan juuri treenien aluksi, mutta mä päätin silti jäädä Justun kanssa kentälle. Viikonloppuna olleen ukkosen aikana nimittäin naksuttelin ja palkkasin Justua aina kun lopetti ukkoselle haukkumisen. Se tuntui tehoavan. Nyt kentällä Justus ei saanut enää sellaisia "raivareita" mitä aikaisemmin on kotona saanut. Haukahti muutaman kerran ja kääntyi katsomaan mua vähän kuin tukea hakien.

Palkkasin Justua taas aina kun oli hiljaa. Koitin myös tehdä jyristessä Justun kanssa jotain "kivaa" mikäli vain ehdin saada poitsun huomion riittävän aikaisin. Toisinaan onnistui, toisinaan ei. Olihan Justus kyllä treenien ajan hermostunut, ja haukahteli tiuhaan tahtiin, mutta silti tehtiin ukkosen suhteen kyllä suuri edistysaskel. Kotona pystyttiin jo pihalla istua ja kuunnella jyrinää ihan hiljaa. Yöllä tosin haukuttiin vähän enemmän mutta pelkkä äänellä rauhoittelu riitti palauttamaan Justun takaisin omalle paikalleen nukkumaan.

Enpä ole koskaan ennen ukkosta toivonut, mutta olis ihan kiva jos niitä vielä muutama tulisi. Saataisiin lisää siedätyshoitoa :)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mutta itse treeneihin: tehtiin taas liikkeenaloitus harjoitusta eli koira perusasentoon, vastaus tuomarille "ON" ja koiralle käsky "seuraa". Palkkaa kontakteista. Nää onnistuu meillä vaihtelevasti, on meidän suurin kompastuskivi. Saada ja pitää Justus huomio itsessä, siinäpä vasta työsarkaa... Vaatii paljon treeniä ja hirveästi palkkaa.

Paikkamakuuta tein Justun ollessa kiinni hihnassa ja tosi lyhyellä matkalla. Kerran onnistui jyrähtää ja sehän sitten pilasi sen liikkeen kun Justus tietysti nousi ylös ja haukkui.... Mutta uusi yritys ja jäin ihan Justun eteen ja palkkasin tosi tiuhaan.

Liikkeestä seisomisessa pitää kiinnittää huomiota käskyn ja kävelyn rytmiin. Muuten liike menee meillä ihan jees, mutta mä teen edelleen tiedostamattani pienen pysähdyksen käskyn antaessa. Justus on ottanut siitä jo itselleen signaalin, koska jos mä vaan kävelen ja annan käskyn ei se todellakaan jää seisomaan. Eli siis tuossa treeniä paljon. Käsky jommankumman jalan polkaisulla...

Estehypyssä pitää muistaa keskellä palkatessa liikkua itse tarpeeksi aikaisin eteenpäin. Ja ottaa estettä lähestyttäessä koira tarpeeksi aikaisin käskyn alle. Enkä mä voi käyttää vihjettä, koska Justus kuumuu siitä ja hyppää esteen ennen aikaisesti yli.

Sitten tehtiin vielä noutokapulan pito harjoituksia. Tein pari ihan että Justus piti pitää kapulaa suussa, ja sitten tehtiin myös kapula suussa liikkumista. Eipä paljon raportoitavaa. Pitää kyllä mutta haluu sylkee mahd. pian ulos. Liikkuu kapula suussa mutta pureskelee samalla. Eli työtä tällä saralla edessä.