Nyt alkoi kahden viikon treenitauko ennen halliin siirtymistä. Ryhmä ei tosin ole vielä tiedossa, mutta anyway. Nupullekin on varattu jo paikka penturyhmästä, ja toivottavasti se saadaankin, jotta pikkuinenkin pääsee koiraharrastusten maailmaan heti pienestä pitäen!

Alkuun Mari kyseli mitkä fiilikset mulla oli ekojen kisojen jälkeen. Kertoi ja muistutti samalla muitakin esim perusasennon tärkeydestä. Sehän on se tokon a ja o, se on selvä, mutta sitä pitäisi vaan treenata jotenkin niiiiin paljon ja niiiin eri tilanteissa, jotta myös kisoissa onnistuisi. Eli siis häiriötä paljon.

Liikkeet joita tehtiin meni taas huomattavasti paremmin treeneissä kuin kisoissa. Alkuvirittely meni nappiin, heittelin palloa, otin perusasentoja sekä lyhyitä pätkiä seuraamista. Siitä Justus sai hyvän vireen päälle ja Marin käskyttämä seuraamiskuvio olikin kympin luokkaa. Bueno!

Yksi asia seuraamisessa on mikä pitää muistaa: treenaa myös seiniä, aitoja jne päin seuraamista ja tee käännös vasta aivan seinän edessä. Kisat saattavat olla myös ahtaissa tiloissa, joissa seuraamiskuvio menee läheltä seinää/kehän laitaa, ja koiran pitää silti pysyä kontaktissa.

Lyhyt paikkamakuu, jotta koirat eivät täysin puutuisi tähän liikkeeseen. Meni hyvin, siis itse makuu. Alkutemput oli samat kuin kisoissa, eli eipä kiinnostanut sivulle tulo ja maahanmenokin inasti takelteli.

Väliin tehtiin hauska juttu: kisa kehän reunasta reunaan koirien pujotellessa jalkojen välistä! Mä en tätä Justun kanssa ole tehnyt, arvaatte varmaan miksi... Mutta hienosti me selvittiin loppuun asti, vaikka vähän oli hankalaa harppoa, jotta Justus mahtui menemään jalkojen välistä. Ehkä mä tän vielä opetankin Justulle tempuksi asti.

Loppuun ruutua, jota ei oltu tehty aikoihin. Aattelin ensin kokeilla et miten menee ilman mitään muistuttamista, mutta eihän se mennyt. Vieressä oli törppö, jonka luokse Justus meni seisomaan ruutu-käskyn annettuani (sekoitti siis merkkiin). Mutta kun mä olin käynyt ruudussa Justun jäädessä lähetyspaikalle, meni kaikki ok. Kääntyi seisomaan käskystä, josta heitin pallon palkaksi. Jatketaan tätä treeniä, ja kiinnitetään huomiota siihen että J juoksee aina tarpeeksi syvälle ruutuun, eikä jää etureunaan.

Mutta nyt siis pari viikkoa kotitreeniä, varmaan pidän vähän taukoa alon liikkeistä ja aloittelen/jatkan avoa ja voittajaa. Täytyy nyt katsoa mitkä olis seuraavat kokeet joihin mentäis, toisaalta teksi mieli pitää pidempi tauko, toisaalta vois mennä samantien.