Nuin, alkoipa hallitreenit uuden koutsin ohjastuksessa. Vähän mietitytti miten menee, kun suoraan töistä saa melkein lähteä hallille. Justulla on yleensä silloin niiiiiin paljon päivän aikana patoutunutta energiaa, eikä sitä ehdi kunnolla purkaa ennen treenejä. Noh, meni se ihan jees, vaikkakin aikamoinen sähikäinen se on. Ainakin musta ;)

Tehtiin kaksi rataa, molemmat olis olleet meidänkin suoritettavissa, jos ohjaaja vaan luottaisi koiraan ja uskaltais vedättää koiraa mukanaan. Paljon menee nyt vikaan sen takia että mä otan Justua liikaa haltuun. Tai pysähdyn ja annan sillä luvan Justulle mennä minne itse tykkää. Ohjaajan täytyy siis skarpata.

Molemmilla radoilla oli A. Alkuun oli ongelmaa, ei halunnut kiivetä käskyllä A. On tehty kontakteja treenatessa niin että A on esteen ja ylösmeno-kontaktin käsky ja sen jälkeen oon sanonut kiipee. Missu teki kentän laidalta huomion että kun käytin käskynä pelkkää Kiipee-käskyä, teki heti, mutta A-käskyä ei tajunnut. Jätettiin sitten A alusta pois ja käskytin pelkkällä Kiipeellä. Toimi!

Tosin en ehtinyt kiinnittää ylösmenoihin juuri huomiota, osuiko tassut kontaktille, mutta alastulot oli nätit ja hiljensi vauhtia suhinalla (ssssss), jota ollaan nyt treenattu. Suhina oli vinkki Juhalta, ja ollaan treenattu sitä nyt lenkillä pari viikkoa. Ja näköjään toimii jo ainakin A:lla.

Kepit menetteli. Loppupuolella alkoi hiipua ja jätti keppejä väliin. Piti siis enemmän kädellä ohjata. Käsi siis edelleen avustaa, mutta vedän rimojen vieressä enää. Kotikepit on edelleen kaupassa, eikä niitä varmaan maahan saada ennen lumen jäämistä maahan...

Valsseja ja muita ohjaukia oli molempien ratojen lopussa, ja  suorituksissa ja linjoissa oli valinnanvaraa koirasta riippuen. Ne meni meillä hyvin, muutaman jopa hetken mielijohteesta inmprovisoin.

Kaikin puolin oli hyvät treenit, vaikka jotenkin ens alkuun tuntui että ihan kauheaa säätöä. Mulla syttyi monta lamppua päässä ja saatiin hyviä vinkkejä jatkoa ajatellen.