Loppuviikko vierähti flunssaa potemassa. Koirarintamalla ei siis juuri mitään ihmeitä tapahtunut. Paitsi viikonloppuna. Osallistuttiin JANKKin järjestämään Kati Mäntyniemen tokokoulutukseen. Ideana oli "tavoitteena TVA" eli käytiin siis EVL-liikkeitä läpi. Ensin teoriaa liikkeistä sekä myös tokon koulutuksesta ja kisaamisesta yleensä. Sitten treenattiin käytännössä.

Mukana oli tosiaan meitä koirakoita, joille jotkin liikkeet oli ihan uusia, ei pelkästään jo EVL:ssä kisaavia tai sinne juuri siirtyviä. Eli käytiin koidenkin liikkeiden kohdalta myös ihan niitä alkeita ja perusteita läpi käytännön esimerkkien kautta.

Olipas oikein antoisa viikonloppu! Päivät oli pitkiä, mutta kyllä motivaatio tokoon taas nousi. Vinkkejä tuli kaikkiin, niin uusiin kuin jo tuttuihin liikkeisiin. Myös ajattelumaailma tokoa kohtaan sai vähän herätystä positiiviseen suuntaan. Palkkaus sai myös uusia ulottuvuuksia ja ajatuksia.

Justuskin oli kesän treeneihin verrattuna motivoitunut ja innokas, oli kiva treenata pitkästä aikaa ilman turhaa häsellystä ja muuta hömpöttelyä. Tauko on tehnyt hyvää, ja on Nupunkin taloon tulolla ollut varmasti vaikutuksensa.

Kaikkiin liikkeisiiin ei tietenkään ehditty viikonlopun aikana saada henkilökohtaista ohjausta Katilta, mutta joihinkin sentään.
  • Seuraaminen. Suorat hyviä, mutta käännöksissä Justus ikäänkuin kiertää mut, ei käytä takajakoja ollenkaan sivusuunnassa. Sitä siis treenataan siksak-kävelyllä 45 asteen kulmassa rintamasuunta suoraan eteenpäin. Jonkin ajan kuluttua käännöksiä paikallaan, mutta niitäkin ensin 45 astetta, sitten vasta jyrkempiä. Paljon työtä, sillä Justus ei tosiaan ymmärrä takajalkojen olemassa oloa lainkaan...
  • Kaukot. Palattava askel taaksepäin, täytyy vahvistaa maa-istu takajalkojen pysyminen paikallaan. Myös takapalkka vaatii vielä vahvistamista ja muistutusta.
  • Nouto. Just "opittu" noutaan, vaatii vielä paljon hiomista. Ei mieluisin liike.. Pureskelu/leikkiminen kapulalla pois, eli pitämisen vahvistamista paikallaan ja liikkeessä, erilaisilla kapuloilla. Ensin pelkkää tuomista, sitten vasta heitoilla. Leikkimällä mukavammaksi.