Tänään oli Nupulla vuorossa taas tokoilemista. Oli hieman eri koira kuin viime kerralla. Kouluttaja varoitteli mua halliin mennessä että älä sitten treenaa liikaa sen pienen kanssa. Katseli sitten Nuppua hetken ja sanoi että no joo, onhan se kyllä ihan eri oloinen kuin viimeksi, tää taitaa olla sitten se todellinen Nuppu.

Virtaa nimittäin oli ja mielenkiintoa ihmetellä kaikkea mitä hallissa tapahtui. Ei tietoakaan väsähtämisestä.

Ekaks tehtiin kontaktia. Mä vein kädet vähän liian hätäisesti sivuille, täytyy viedä ne nyt hetken ihan Nupun nenän edestä, jotta joutuu kokemaan luopumisen tuskan, raukka parka ;) Mutta kontaktia ottaa tosi hienosti (myös ihan oma-aloitteisesti ilman nameja) ja pitääkin jo tosi hyvin. Mun täytyy vaan muistaa kehua heti kun ottaa kontaktin, vahvistaa aloitetta.

Tehtiin myös kontaktirinkiä (pujottelua ringissä istuvien koirakoiden välissä) ja istutetiin koirat jokaisessa välissä. Tässä ajatuksena jo pikkuisen seuraamisen alkeetkin. Nuppu oli vähän innokas ja pyörähteli, mutta samalla hajut hallin matossa kiinnosti toooosi paljon. Eli pikkuisen oli ongelmaa saada pieni mukaan, mutta kun se onnistui oli kontakti täydellistä ja tuli aika hienosti jo siinä vasemmalla puolellakin. Kotona treenataan nyt huomion saamista erilaisista tilanteista ja vahvistetaan sitä että ohjaajan/mun luona on kivinta olla.

Sit vähän sivulletuloa. Huomiota rauhalliseen käden liikkeesen, jotta Nuppu tulee heti oikeaan asentoon. Muistettava heti alusta asti ottaa tavaksi palkata suorista asennoista. Ei sit tarttis "isona" rupee korjaileen...

Luoksetuloa myös. Riikka piti Nuppua ja mä menin kauemmas. No tästähän tuli sit ongelma, kun ihmiset on niiiiin ihania. Nuppu veti kauheet kiksit siitä että pääsi vieraan ihmisen luo. Otti kuitenkin kutsusta katseen muhun ja tuli kutsusta innolla tykö. Leikittiin narupallolla, kivaa oli. Toinen kerta meni sitten ihan mun puolesta pieleen. Kutsuin vahingossa liian aikaisin Nuppua täällä-käskyllä, ja Nuppu rupes riekkumaan kun ei heti päässytkään. Kävin palkkaamassa kun rauhoittui Riikan luo, peruutin hitaasti ja käskytin vasta luokse kun oli rauhassa. Taas leikittiin. Tähän täytyy siis kiinnittää seuraavillä kerroilla huomiota, että rauhoittumisesta vasta tulee käsky.

Kivat treenit oli, ja näillä jatketaan taas ensi viikkoon.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Toko-rintamalta sellaista vielä että aika puun takaa saatiin Justun kanssa seuran toko-ranking kunniakirja tältä vuodelta. Oltiin ALOssa toisella sijalla... Hip hei!! Enpä olis kyllä meidän vikan ranking-kisan pohjalta uskonut mitään tuommoista. Meni meillä kyllä ekoissa kisoissa ihan jees.

Mutta tästä on hyvä jatkaa, asettaa ehkä vähän pientä painetta itsellekin. Viikonloppu vietetäänkin Justun kanssa tiiviisti tokon parissa, saadaan maajoukkuetason immeiseltä koulutusta la ja su ajatuksella "tavoitteena tva". Mutta siitä lisää sitten, kauhulla odotan miten meidän käy tän tokotauon jälkeen, ja vielä kun ollaan siirrytty halliin... Hui!! Mutta nouto ollaan sentään opittu jotenkuten ja aika akuuttia apua tarvitaan myös kaukokäskyihin, joten tulee kyllä ihan sopivaan saumaan tää koulutus.