Torstain agitreeneistä en muista mitään.... Tai siis hyvin meillä taisi mennä, hirveesti Justus (ja minäkin kai) ollaan edistytty, mutta radasta tai mitä me tehtiin en muista mitään! No kai sellaistakin voi käydä.

Mutta viikonlopusta kyllä muistan :D Oli Aaltosen Mikon tehokoulutus, ja se oli kyllä tosi huippujuttu!!

Lauantain rata oli vauhdikas, ei kontakteja, pelkkää putkea ja hyppyä, irtoamista treenattiin myös. Sehän tietty sopi meille. Ohjaukset oli jossain kohdissa suhteellisen haastavia, ja meillä teemaksi muodostuikin vauhdin pysäytys, jotta saadaan koira käännettyä oikeaan suuntaan ilman turhia kaaria ja vääriä estevalintoja koiran puolesta :)

Käskyjen pitäisi (yllättävää...) tulla ohjaajan suusta aikaisemmin, jotta se vauhti oikeasti pysähtyisi, mutta jonkin verran täytyy tehdä sitä että pysäyttää Justun vauhdin ennen käännöstä olevaa estettä ja jatkaa matkaa vasta sen jälkeen. Ensin lähietäisyydellä, muttei siinä tietenkään pysytä iänkaiken :)

Eteenmenoista ja irtoamisista oli yllättänyt, Justus meni yhden suoran aika itsenäisesti, ilman että hirveästi kääntyili ja katsoi muhun päin. Tosin mä pysyin vauhdissakin hyvin mukana kun mua piiskattiin kehän laidalta sanallisesti liikkumaan vauhdikkaammin ;) Eli luottamaan koiraan että se hyppää ne esteet kun mä käskytän ja ohjaan mennessä itse eteenpäin.

(Putkien päiden hakemiseen sain neuvon että laittaisi namin putken päähän josta mennään sisään. Koira saa palkan haettuaan oikean pään. Jatkaa matkaa ja tullessa ulos saa palkaksi esim lentävän lelun.)

Sunnuntain rata olikin haastavampi, mutta sekin saatiin suoritettua loppuun. Siinäkään ei ollut kontakteja. Jatkettiin pysäyttämistä, mutta samalla keskityttiin mun paikkaan suhteessa esteisiin sekä liikeratoihin. Pitää miettiä tarkkaan (ainakin nyt, ehkä nää joskus tulee selkärangasta) se, mihin suuntaan haluaa koiran menevän, ja liikkuu sinne päin. Mä teen turhan usein sitä että liikun liikaa taaksepäin, kun pitäisi esim liikkua meiluummin sivusuunnassa.

Saatiin välistävedotkin onnistumaan ja Justus irtosi hienosti hakemaan putken pään, joka taas yllätti mut postiivisesti.

Mutta kaiken kaikkiaan tosi hyvä koulutus, jossa paneuduttiin toisaalta jo tiedossa oleviin ongelmiin ja saatiin hyviä vinkkejä muutenkin. Samalla huomasi miten paljon oppii kun seuraa muiden treeniä, vaikka sitten kuitenkin toisti ne aivan samat virheet itsekin. Mutta tekemällä oppii, niin se taitaa olla tässäkin lajissa :)