Voi voi, on muka niin kiire ettei ehdi blogia päivittämään. Tai sitten uutuudenviehätys on kadonnut ja ei jaksa enää innostua niin kuin aikaisemmin. No anyways, koitetaan nyt jotain saada kirjattua.

Tiistaina Nuppiksella tokoa. Perinteiset kontaktiringit, nyt tehtiin joka toinen maahan, joka toinen väli istumaan. Maahan ei osaa vielä mennä ilman käsiapua. Kontakti on kyllä erinomainen, jos lipsuu niin tulee nopsasti luokse. Tehtiin myös vastakkain kävelynä, tosi jees. Täytyy skarpata kontaktin palkkaamisessa, tai oikeastaan vahvistamisessa, ettei unohdu.

Sivulle opetuksessa täytyy muistaa kiinnittää edelleen huomiota siihen että Nuppu tulis suoraan. Kovasti on taipumusta tulla vinoon, joten mun pidettävä huoli siitä että tulee oikeesti suoraan. Askeleen seuraamisia.

Painiskelen edelleen sen ongelman kanssa, opetanko Nupulle käskyn SIVU tarkoittamaan sekä sivulletuloa että seuraamista vai otanko erilliset käskyt SIVU-SEURAA. Jotenkin tuntuu että yksi käsky olis helpoin, ja koirakin ymmärtäis sen paremmin, että siinä sivulla vaan pysytään niin kauan kuin toisin käsketään. En tiedä mitä tekisin...

Uutena seisominen. Tosi lyhyitä pätkiä, jottei ehdi ottaa askelta taaksepäin.

* * * * * * * * * * * * * * *

Pitkin viikkoa tein molempien kanssa iltaisin tokoa. Lyhyitä treenejä, koitin oikeasti saada päässäni ajatuksen siitä mitä tänään treenataa ja miksi. Onnistuin tässä jotenkuten, musta kun on kiva alkaa improvisoida fiiliksen mukaan...

Nuppunen jatkoi noilla pentuhommilla. Sen kaa on kiva tehdä kun on tosi innokas ja heti mukana että mitä tehdään. Namien perään on enemmänkin, mutta ulkona tykkää vähän leikkiäkin narupallollaan. Justus tajusi vasta 1,5 vuotiaana leikkimisen autuuden palkkana, ja nyt tykkää siitä ihan hirmusti.

Justus on tehnyt perusasentoja, noutoa ja kaukkareita sisällä. Perusasentoja ollaan koitettu suoristaa, palkka vain suorista. Ja että tulisi oikeasti heti ekalla käskyllä eikä jäisi toljottomaan. Huomauttamista ollaan myös "opeteltu", tai oikeastaan sitä ei noin / väärin - korjaamista siis..

Kapulan pitoa ollaan opiskeltu, samoin sen kanssa liikkumista, tuomista oikeaan asentoon, sen kanssa istumista, ja luovuttamista. Luovuttaminen on ollut vaikeinta, koska Justus on sitä mieltä että kun kehuu, tarkoittaa se että kapulasta lasketaan irti. Tai kun mun kädet vaan lähestyy kapulaa niin siitä voi jo laskea irti. Ollaan siis treenattu ihan sitäkin että mä pidän kapulan päistä kiinni samalla kun se Huttusella suussa.

Yhtenä iltana tehtiin ulkona seuraamista, paikkamakuuta, luoksetuloa ja luoksetulon pysähtymisiä kiertäen autokatoksen tolppaa. ihan kiva treeni :)