Töiden jälkeen kiiruhdin koirien kanssa lenkille, ja sitten hallille. Jani oli onneksi käynyt päivällä pitkällä lenkillä, joten virtaa oli jo jonkin verran purettu. Mutta riittihän sitä silti agittamiseen (ja muuhunkin....).

Meillä on kohta tulossa JANKKiin hyppyseminaari, jonne olen ilmoittautunut kuuntelemaan. Tarkoituksena tässä koulutuksessa on käydä läpi harjoituksia, jotka tähtäävät yksinomaan koiran hyppytaitojen kehittämiseen ja parantamiseen. Tämän vuoksi meidän eka treeni oli kolmen hypyn suora, jonka jälkeen haltuunotto ja käännös vasemmalle/oikealle ja takaisin samaa reittiä. Tarkoitus oli selvittää, onko hypyn jälkeinen tiukka käännös jompaan kumpaan suuntaan, oikealle tai vasemmalle, hankalampi. Tärkeää oli ohjata molemmat puolet samalla tavalla ja samoilta kohdin.

Justus koitti ensimmäisenä. Junahan se on kun menee suoria, kun en vielä osaa
rikkoa sen rytmiä oikeassa paikassa ja ottaa haltuun oikealle hetkellä ennen kääntymistä edeltävää estettä. Mutta hyvin meni kuitenkin. Teki aidan jälkeen kaarrokset, mutta kumpikaan puoli ei tuntunut hankalalta. Sen Juha huomasi että mun on luontevampaa ohjata oikealle puolella, mikä nyt ei varmaan ole mitenkään yllättävää, kun tokoakin tehdään. Ja se vasen taitaa kaikille olla jonkin verran haasteellisempi...

Tähän loppuikin Justus treenit. Piti kyllä tehdä keppejä ja kontaktejakin, mutta pikku pirulainen karkasi autosta, kun otin Nuppua ulos. Livahti häkin oven rakosesta salaman nopeasti ja sinkaisi metsään. Siellä oli muutama koira omistajansa kanssa, joiden perään J ilmeisesti lähti. Pysähtyi kun tajusi että koiria onkin monta ja alkoi rähjätä, kun pelästyi. Tappelu oli saattanut kehkeytyä, ellen olisi saanut pannasta kiinni... Justus oli sitten lopputreenit arestissa, minä en tuommoisen jälkeen treenaa :D

Nuppu saikin sitten enemmän treeniaikaa :) Tehtiin suora niin että rimat oli alhaalla, jätin Nupun Juhan hoteisiin ja kävelin kolmannen aidan taakse. Kutsuin, ja Nuppu pinkoi aitojen "yli" mun luo. Sitten leikittiin kovasti. Tehtiin vielä toinen samanlainen. Nuppu sai myös itse hakea siivekkeiden väliä, eli käveltiin aitaa kohti, ja kun N astui riman yli, palkkasin siitä.

Lisäksi tehtiin jo keppejä, pujoteltiin namien voimalla ensin pari kertaa kuutta keppiä. Lisätiin sitten loputkin 6 eli täydellä setillä, kun Nuppu tuntui jotenkin heti tajuavan mikä on homman nimi... Mun täytyis muistaa tehdä kepeistä kiva asia, eli vihjata treenatessa iloisesti että mennäänkö kepeille.

Loppuun tehtiin vielä putkea pari kertaa. Se oli taas hauskaa :) Vähän mä itse
hötkyilin alkuun liikaa, mutta annoin Nupun sitten itse hakea putken suuta. Hienosti se sinne menee, vaikkei ole tehty kuin ihan muutama kerta.

Nuppu on kyllä mainio tapaus, se tuli taas tänään esiin. Innokas ja nopea oppimaan. Ei tarvitse mitään ylimääräistä, kunhan näyttää heti itse oikein, miten homman kuuluu mennä, niin tyttönen tajuaa nopeasti mistä on kyse. Sangen suora  kouluttaa siis, mutta onhan siinä sitten haasteensa, pitää osata heti opettaa asiat oikein. Hui....