Hyppyseminaarista innostuneena piti heti päästä koittamaan Justun kanssa Vapun opettama perussarja, jolla treenataan hyppytekniikka oikeaan suuntaan. Olipas vinkeää :)

Mun eka visio oli, että Justus ampaisee kahdella loikalla sarjaan kuuluvat viisi aitaa (jotka on siis tosi lähellä toisiaan). Ekalla yrittämällä hyppäsi jokaiseen paitsi viimeiseen väliin. Tämä virhe korjattiin palkan paikkaa ja esteiden visualisuutta muuttamalla.

Kovin on Justun hyppy etupainotteinen, kuten arvelinkin, mutta korjasi kyllä loppukohden viimeisiä aitoja, eli kokosi hypyn lähes takajaloille ja ponnisti siitä.

Mutta on tämän kanssa kyllä varmaan tekemistä. Hyppytekniikka kun pitäisi treenata paljonkin ennen kuin koira sen oppii (ja jatkaa ylläpitoa koko ajan), ja väärällä tyylillä suoritettuja ratoja ei tuona aikoina saisi treenata.. Viikonnloppuna opin nimittäin myös sen että koiralla ei ole lihasmuistia vaan se muistaa kaiken pään sisällä. Se lisännee haastetta :)

Nuppis ei vielä tätä sarjaa tehnyt, vaikka sen käytännössä pystyisi aloittamaan 3-kuisenkin pennun kanssa, kunhan "rima" ei ylitä ranteen korkeutta. Ehkä seuraavalla kerralla sitten.

Nuppu sai kuitenkin jotain, neidin mielestä ehkä tylsääkin treeniä. Nupun korvat nimittäin liimattiin taas uudestaan, ja pikkuisen piti pysyä paikallaan. Ei se ollut ihan niin helppoa, mutta saatiin kuitenkin taas uusi antenni korvia pitelemään. Kiitos Kaisa! Korvia täytyy nyt seurata tarkasti, etteivät ala nousta pystyyn... Sitten ne täytyy liimata myös alas, ei pelkästään pään päältä yhteen.

Koirut pääsi vielä vähän juoksemaan uusien tuttavuuksien kanssa: Nuppis leikki tai ahdisteli ehkä paremminkin Piippa-pentua. Myöhemmin Nupsu koitti saada myös bc-Onnista kaverin laihoin tuloksin, hih. Vega kuitenkin lämpeni paremmin, ja tämän beecee-neidin kanssa Justuskin löysi yhteisen sävelen. Kivaa oli, vaikka sitä kestikin vain hetken :)