Nupun tokotreenit veti tällä kertaa Matti. Olipas erilaiset mutta tosi hyvät treenit, kunhan alkujärkytyksestä selvittiin, hih.

Ensimmäiseksi vietiin koirat autoihin/häkkeihin ja ihmiset pääsi hommiin. Otettiin parit, toinen ohjaajana ja toinen "koirana". Sitten seurattiin :) Tarkoitus oli havainnoillistaa meille ihmisille, miten vaikeeta koiralle on ymmärtää homman idea jos ei saa tarpeeksi neuvoja. Eli kropan käyttö, rautakanki pitää unohtaa ja kääntää kroppaa. Oli kyllä tosi vaiheaa, ja ongelma tuli harvinaisen selväksi kun käännöksissä törmäiltiin.

No sitten tehtiin sitä seuraamista. Ihan koiran kanssa. Aluksi koiran piti pitää kontaktia sivulla 20 sekuntia, ja liikkeelle lähtiessä myös pitää kontakti. Mikäli kontaksi hukkui, aloitetiin alusta. Noh, mehän ei osata olla paikallaan edes sekuntia, eli tää oli aika mahdotonta meille. Hyviä seuraamispätkiä saatiin kyllä, siinä kun kontakti on edelleen mitä loistavin.

Käännöksiä tehtiin pujottelemalla kahdeksikkoa kahden törpön välillä. Tosi hyvä treeni, jota täytyy kyllä tehdä myös Justun kanssa. Itse oppii kääntämään kroppaa, ja koira oppii hidastamaan/nopeuttamaan vauhtia riippuen ollaanko sisä- vai ulkokaarteessa. Tässä tosin muodostui ongelmaksi Nupsun ahneus. Namia ottaessa tyttö 'syö koko käden' ja välillä tuntuu että ajattelee vaan namia, se mistä nami tuli unohtuu tyystin. Käännyttäessä piti siis muuttaa suunnitelmaa, kädellä ottaa vähän vastaan. Namilla ohjatessa hidastaminen ei onnistunut, johtuen tuosta ahneudesta.

Luoksetuloa lyhyellä matkalla. Tässä sain kritiikkiä sivulletulo treenistä, hinkkaan liikaa, steppaan turhia askelia itse. Pitäisi seisoa paikalla ja vaan kädellä ohjata neiti rauhassa sivulle. Jos tulee vinoon/eteen -> ei palkkaa (en tietenkään ole edes palkannut) vaan homma uusiksi. Mutta, mä olen tässä vähän eri mieltä. Kun tuo pieni on vielä niin nuori, tahtoisin mä pitää huolen siitä ettei se pääse epäonnistumaan. Eli mieluummin vähän steppaisin ja korjaisin omaa asentoa, varmistaisin onnistumisen kuin tuhoaisin Nupun mielenkiinnon.. Oonkohan mä taas väärässä?

Luoksetulot oli ihan jees, malttaa odottaa jo paikallaan, ja tulee innolla käskystä luokse.

Oli tosiaan kiva treenit. Nuppu sai varakoutsilta palautetta iloisesta ja innokkaasta otteestaan, mun pitää muistaa olla maltillinen ja vaalia sen iloisuutta :)