Mä vietin viikonlopun tokon koulutusohjaajakurssilla, oli taas oikein mielenkiintoinen ja antoisa rupeama. Nyt puuttuu vielä pätevöitymisjuttuset eli harjoituskerrat ohjaajana ja kisojen seuraamiset. Katsotaan sitten milloin musta oikeesti ohjaaja tulee, hih.

Lauantaina olin ihan poikki ja koirat pääsi vaan lenkille. Sunnuntaina tokoiltiin Justun kanssa. Myöhästyttiin treeneistä akateemisen vartin verran, mutta ehdittiin silti tehdä ihan kivasti kaikkea.

Alkuun tein vähän seuraamista ja perusasentoja, koska pojulla oli draivia. Janin lenkittäessä ennen treeneihin lähtöä oli korvat olleet kuutamolla ja käyttäytyminen hukassa. Samaa oli havaittavissa hallille tullessa, mutta sain kuitenkin poitsun kuriin muutaman kunnon komennon ja mielekkään tekemisen jälkeen. :)

Noutoa, pelkkää kapulan pitoa ja lisäksi edellisellä kerralla pohdittua palkkaamista vauhdista. Pidon Justus on alkanut tajuta, saattaa vähän koittaa järsimistä, mutta kun huomautan, pitää nätisti. Luovutus on myös hallittavissa, antaa kapulan käskystä kiitos, mutta välillä vähän hätäilee ja tiputtaa maahan.

Ekan liikkeenomaisen tein niin että vein kapulan n. 10 metrin päähän ja lähetin Justun sitten hakemaan. Meni nätisi, ei saalistanut, ja toi tosi vauhdilla melkein loppuun asti ennen kuin tajusi laskea irti, vaikka olin se vapauttanut lelulle jo heti kapulaan tarttumisen jälkeen.

Toisen heitin, siinä oli pikkuisen saalistamisen makua, eikä muutenkaan niin hyvä kuin eka. Kolmas ja neljäs vähän parempia. Tästä opimme taas että jos ensimmäinen onnistuu yli odotusten, kannattaa toistot jättää tekemättä...

Sitten Idarin omainen treeni seuramista ja jättöjä. Justus ei oikein tajunnut että maasta tai seisomasta vois lähteä seuraamaan, ei olla koskaan tällaista tehtykkään. Suorat pätkät ok, kulmat vähän hukassa, jätöt ok.

Kaukkarit... Tekniikka on kunnossa, takapalkan avulla on alkanut pysyä paikallaan. Mitään pitkää matkaa en vielä ole koittanut, niissä on aiemmin alkanut aina tulla eteenpäin. Vaihdot on kuitenkin hitaita. Vauhtia saatiin tekemällä tekniikkatreeniä heittopalkalla, eli heitin nakkia aina selän taakse. Auttoi heti.

Paikkamakuu, ekaa kertaa olin koko ajan piilossa, meni hyvin. Justus on levollinen ja vaikka viereinen koira nousi ja sitä käytiin laittamassa kai useampaankin otteeseen takaisin maahan, pysyi Huttunen nätisi omalla paikallaan. Jes!