On taas niin monta rautaa tulessa ettei ehdi päivittää treenaustilannetta. Mutta jos pikaisen katsauksen ehtis tehdä agitukseen.

Viime viikot agit meni ihan jees.

Maanantaina maneesilla tehtiin lennosta ihan hauska rata, siinä kiinnitettiin huomiota mun vastakkaisen käden käyttöön ohjauksessa. Tuppaa nousemaan liian ylös, jolloin jää mun kroppalinjaan "piiloon" eikä Justus näe sitä / tiedä minne mennä. Kepeille haku oli taas vähän haastavaa, taisi tuo useamman viikon treenitauko tehdä tehtävänsä ja kepit on unohtuneet.
 
Nupsu pääsi tekemään putkesta putkeen ohjausta sekä vinokeppejä. Missu piti Nuppua hihnassa ja mä menin toiseen päähän kutsumaan. Eka ja toka kerta meni vähän hakiessa, mutta kun kirviäinen keksi miten mennä niin johan se siellä loikki, hieno juttu!

Torstaina oli treeneissä varakoutsi Tilda, joka olikin tehnyt haas-ta-van radan. Se oli pitkä kuin mikä, jonossa 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden olevia aitoja, takaa kiertoja, HUI! Mentiin ensin virheineen päivineen koko rata ja sitten hinkattiin pätkissä. Kaarroksia koitettiin saada pienemmäksi. Mulla alkaa päässä ehkä jo raksuttaa - tai ainakin pitäisi jo raksuttaa - miten saan Justun tällaisissa kohdissa haltuun ja jo aitojen päällä kääntymään.

Tän viikon torstaitreenit vetikin taas Heidi. Mun ajatukset ei pysynyt ollenkaan kasassa, kaikki käskyt tuli myöhässä, unohtelin rataa ja jopa esteiden käskyt yhtäkkiä unohtui. Edellisen illan myöhäinen nukkumaanmeno ja huonosti nukuttu yö taisivat vähän vaikuttaa... Justus veti tietysti hirveillä kierroksilla ja hermostui kun multa ei tullut käskyjä oikeaan aikaan ja oikeilla nimillä eikä oikeaan sävyyn. Toisen treenisetin vikaan pätkään sain sentään itseni kasattua ja homma meni edes jotenkuten.

Ongelmia oli taas  kepeillä, vasemmalla puolella J on tosi epävarma. Mun täytyy muistaa ohjata vastakkaisella kädellä, sillä saan tuettua ja autettua Justua. Sitten pikkuhiljaa häivytetään sitä kättä. Vaatis vaan treeniä treeniä treeniä..

Mutta yksi asia on kiva ollut huomata, Justus osaa hakea keinulle ja suorittaa sen näpsäkästi. Tosin, sitä alasmenokontaktia täytyy hio, kuten kaikissa kontakteissa. Tänään sujui heti paremmin kun skarppasin, muistin suhinat ja tiukat odota-käskyt (jotka mun on pitänyt lyhentää OTA, mutta kun ei olla treenattu yksittäisiä esteitä niin enpä oo viitsinyt sekoittaa pakkaa).

Kontakteille pitäis siis ottaa tehokuuri, A:lle ja puomille ylösmenoa längillä, ettei loiki liian ylös. Alasmenoille suhina ja OTA-treeniä sekä kovasti palkkaa.

Nuppu Nenänen ei päässyt agittamaan mutta sen sijaan sai leikkiseuraa. Käytiin pikkulenkillä bc-poikien Elmon ja Vinkan sekä aussi-pentu Piipan kanssa. Nupsunen sai juosta ja telmiä, mikä oli hurjan kivaa. Nupsu on niin ihku kun se tykkää kaikista, ja leikkii kaikkien kanssa. Tällä kertaa muisti tulla äippääkin moikkaamaan välillä, usein unohtaa mun olemassaolon kokonaan kun on vaan niin kivaa muiden koirien kanssa.