Tällä viikolla kisattiin seuran agility-ränkkäreissä Huttusen kanssa. Viime kesänä osallistuttiin ekaa kertaa, sehän meni ihan harakoille radalta karkailuineen, mutta nyt meillä meni tosi hyvin. Ohjaaja yllättyi positiivisesti omasta rauhallisuudestaan, ja siitä kuinka hienosti ohjattava radalla eteni, ihan oon ylpee meidän saavutuksesta vaikka mölli- eli kisaamattomien radalta yksi väärä este tulikin. Onneksi sitä meillä katsotaan mölleissä vähän läpi sormien, virheitä tippuu mutta hylkyä ei :) Tulos siis seuraavanlainen, oltiin siis kolmansia:

Möllit MAXIT MAXI 1 auspai Justus Minna Ruusunen 56,00 40,63 -15,37 15 15,00 3

Rata alkoi kivasti kolmen esteen sarjalla, jotka johtivat suoraan putkeen. Siitä pieni vekki oikealle ja aidan yli hieman vinoon kulmaan putkeen. Tästä putkesta tuli kielto, Justus ei mennyt sinne!!! Hassua, mutta ei ollut ainoa koira joka sieltä kääntyi takaisin.... Noh, pienen keskustelun jälkeen jatkettiin matkaa putkesta puomille, josta aidan kautta 160 asteen käännös toiselle aidalle ja siitä taas suoraan putkeen. Putkesta takaaleikkauksella vinon aidan yli vasemmalle aidalle ja putken kautta kolmen esteen  hieman harhaanjohtavalle loppusuoralle. Tässä tuli se hylly (10vp), putken jälkeisellä aidalla olikin kompa-aita suoraan edessä, jonka tiesin jo etukäteen olevan meille mahdoton ohittaa.

Mutta siis kuitenkin tosi hyvin meni, Justus oli erittäin hyvin kuulolla, puomin kontakti meni loistavasti ja suunnitellut takaaleikkaukset onnistuivat yli odotusten. Todella tyytyväinen! Ennen toukokuun kisoja taitaa olla vielä yhdet seuran ränkkärit, sinne mennään :)

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Onnistuminen ränkkäreissä johtui osittain siitä, että oli käyty tekemässä agitreeniä sitä ennen... Eli suurimmat höyryt oli purettu jo radalle etukäteen. Tehtiin keppitreeniä, sekä kontakteja, joista varsinkin alasmenot on alkaneet onnistua OTA-käskyllä yli odotusten. Ylösmenot menee längillä aivan nappiin, muuten niitä täytyykin hioa. Palkkaa ja länkiä siis ylösmenoilla, palkkaa ota-käskyn yhteydessä alasmenoilla. Siitä se lähtee.

Keppejä treenattiin myös, sekä välistävetoja. Tää selkeni mulla sen verran että ohjaava käsi täytyy oikeasti vetää ihan selkeästi alas, jotta Justus tietää mistä mennä. Treenata täytyy, mutta nyt tiedän miten.

Nuppu teki ekaa kertaa puomia ja oli luonnonlahjakkuun, ei mitään vaappumista, hyvä tasapaino ja eteneminen. Kolmannella kerralla lisäsi namin perässä jo vauhtia, kovasti meni eteenpäin. Alakontakteilla syötiin hirveästi nameja. Lisäksi tehtiin kahden esteen pyöritys-ohjaus-hässäkkää rimat alhaalla. Kasikkoa, kiertoa jne jne.

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

To käytiin Justun kanssa vetämässä pikaiset agitreenit. Jani toi Justun töihin, josta jatkettiin hallille. Kasattiin rata, jonka jälkeen treenasin ekana pelkästään ja ainoastaan kontaktit ja kepit, ei mitään muuta. Kepeissä pitää vaan muistaa pitää pää kylmänä vaikka Justus hakisi tukea ja odottaisi multa apuja. Täytyy vaan antaa sen päässä raksuttaa, mitä tehdään ja sitten vasta itse edetä.

Ylösmenot kontakteille hiinä ja hiinä, ei ollut länkiä. Alasmenot hyvät. Ihanaa kun joku alkaa sujua!