Nuppu treenasi ekana, ja yllätti mut heti kirmaamalla hallin toiseen päähän (käskyistä/kutsuista/huudoista huolimatta) arvostelemaan yhden belkkarin hyppynoutoa. Sieltä tultiin sitten juosten karkuun kun kyseinen koira ei ollut ihan samaa mieltä. Jäi sitten Nupulta luoksetulot tekemättä, kun en sen odotteleen enää luottanut.

Tehtiin sen sijaa paikkamakuuta, Nuppu oli hihnassa, appari takana varmistamassa. Tosi lyhyttä matkaa, muutama askel, ja melkein heti takaisin. Alkoi sujua, näitä vaan jatketaan.

Sitten seuraamista, joka muuttui perusasentojen hinkkaamiseen. Se kun ei oikein suju, saatiin siihen Kaisalta apuja. Tempoa vähän vauhdikkaammaksi, ettei tylsisty. Tarkkuutta namikäden paikkaan, palkka vasta kun lopettaa namin tavoittelun kädestä (=tökkimisen kuonolla) ja ottaa kontaktin. Näitä toistoja tehdään nyt paljon, ja jatketaan siitä eteenpäin. Sitten otetaan takaviistosta ja edestä paikan hakua, muutaman askeleen siirtymiä jne jne jne. Tämän saman virheen tein Juuson kanssa, näin kauan sitä asioita muistaa, heh.

Treenien lopussa seurasin vielä pari kuukautta nuoremman Pongo-aussin treenejä, ja sain siitä aika hyviä vinkkejä siihen mitä/miten Nupsun kanssa treenata: esim maahanmenoa, eteentuloa leikkien, noutoa, saalisleikkiä....

* * * * * * * * * * * * * * * *

Justus oli paikkamakuussa, tekee meille tosi hyvää. Osa porukasta teki samalla istumista, mikä vähän sekoitti Justun päätä. Justus oli reunimmainen ja oltiin viistossa rivissä myöskin takimmaiset.  Näki siis kaikki muut koirat hyvin. Jätön jälkeen pää nousi korkealle ja kurotti oikeen katsomaan mitä tuolla toisessa päässä puuhataan. Ensin aateltiin, että sillä on jotain yhtä toista urosta vastaan, mutta sitten todettiin että Justus ihmetteli miksi muut istuu töröttää kun hän makaa :D

Justun noudon opettamisen taktiikka muuttui. Opetan sen nyt kiertämään ensin kapulan taakse, jotta saalistus loppuisi. Tähän tehdään nyt siis paljon toistoja, jotta saadaan se kiertäminen ensin jakeluun. Pidemmälle siirryttäessä ja heitoissa käytetään alussa sitten apparia turvana, joka varmistaa koiran kierron kapulan taa.

Kaukkareita tehtiin ihan vaan tekniikan kannalta, käveltiin pitkin hallia, käskin välillä maahan otin etäisyyttä inasti ja käskytin istumaan. Sama toisin päin, välillä useampia vaihtoja. Heittopalkka taakse toimii näissä kuin häkä. Vauhtia on sopivasti, nyt vaan pitäis vielä vahvistaa takajalkojan liikkumattomuutta. Sekin on parantunut, mutta vielä ei siirrytä viiteen metriin :)

Ruudussa varmistetaan nyt vielä ruudun löytämistä lelulla. Eli viedään vielä lelua ruutuun ja leikitään siellä hurjasti.

* * *
Kaikenkaikkiaan tosi hyvät treenit, vielä kun saisi intoa treenata kotonakin, laiska kun olen ollut. Sitten saataisiin jotain tuloksiakin aikaan.