Torstaina viimeiset agi (ja toko)treenit hallissa, ensi viikolla siirrytään kentälle, jippii! Käytiin kuitenkin jo koittamassa liitelyä ulkonakin, siitä vähän alempana.

Hallitreenit meni ihan jees, tai no vähän oli muutamat asiat taas hakusessa, mutta kuitenkin. Kaksi mukavaa rataa, suht helppoja, mukana kuitenkin muutama mietittävä juttu. Toisen radan kompastukiveksi muodostui kohta, jossa piti mennä yhden aidan ohi A:lle. Justus ei voinut käsittää, että sen aidan ohi oikeasti mennään, vaan hyppäsi pienimmästäkin rakosesta aidan toiselle puolelle mun luo. (Aita jäi siis ohjauksessa koiran ja ohjaajan väliin.) Tätä tahkottiin ja kauan, ja jouduttiin lopulta vaihtamaan lähestymistapaa. Ohjaus samalta puolelta koiran kanssa, vedästys ohi aidasta, sen jälkeen ohjaus A:lle ja takaaleikkaus. Houh, näitä meidän siis pitäisi treenata, muun muassa ;)

Käytiin vielä hallitreenien jälkeen ottamassa vähän tuntumaa viikonlopun kisoihin kentällä. Kaisan ja Heidin kanssa tehtiin ympyrähässäkkä erikoisesteistä ja parista aidasta, keskelle laitettiin kepit. Justun kanssa otin jättöjä, koska ne tuottaa niin paljon extrajännitystä mulle kisoissa, pysyykö vaiko ei. Lisäksi tehtiin pari ympyrää ja ohjausta kepeille.

* * * * *

Hämeenlinnassa kisat lauantaina, sekä agi että hyppäri. Pe-iltana mietin että meennäänkö lainkaan kun tuppasi olemaan flunssaa ja lämpö nousi ilman mittaan... Mutta soitellen sotaan, kärsitään sitten myöhemmin.

Meidän suurin tavoite oli pysyä radalla, heh. Omassa tyhmässä päässä kun oli ajatus, että Justus saattaisi lähteä katselemaan muita koiria ja ihmisiä kesken hyppelyn. Huoli oli turha, Huttunen ei osoittanut elkeitäkään että lähtisi minnekään.

Agilityrata sisälsi heti kärkeen kaksi vaikeaa kohtaa, hyppy-hyppy-A-hyppy -yhdistelmästä suoraan edessä puomi, jonne ei suinkaan ollut tarkoitus mennä, vaan kaartaa oikealle putkeen. No siinä kohdassa meidän hylly sitten jo tulikin. En ottanut Justua tarpeeksi tiukasti haltuun, vaan Justus loikkasi innokkaasti puomille. Tuli kuitenkin alas, ja jatkettiin putkeen. Putkesta seurasi heti radan seuraava vaikeus, kepit oikealle 0-kulmasta. Mitään järkevää tapaa en keksinyt tätä ohjata, valssia Justun eteen en voinut tehdä, jotta olisin päässyt ohjaamaan oikealta, koska The Juna olisi tullut todennäköisesti suoraan mun päälle. Pakko oli siis jäädä putken ja keppien väliin ja koittaa ohjata siitä. Yhtään en muista miten meni... Mutta lopussa pujottelun rytmi kävi liian raskaaksi ja vika väli hypättiin ohi. Jatkoin suoraan matkaa koska hylly oli jo alla. Loppu meni suht hyvin, tehtiin kylläkin lentokeinu, loppusuoralla jäin jälkeen ja vika este oli sen verran linjasta sivussa että Justus meni siitä ohi.

Hyppäri ei tuonut yhtään helpotusta. Rata alkoi 7 esteen suoralla, hyppy-hyppy-hyppy-pituus-hyppy-hyppy, esteet ei kuitenkaan ihan linjassa toisiinsa nähden. Meidän hylly tuli taas heti alussa, Justus meni pituudesta ohi, ja kävi kurkkaamassa vieressä olevaa putken suuta... Jatkettiin kuitenkin matkaa ja päästiin suh hyvin kepeille asti, joita ennen ihan turhaan karjasin Justulle "tässä"... J olis varmaan hakenut ne kepit ilman sitä, mutta emäntä mokasi ja homma meni puihin... Matka jatkui ja päästiin taas kunnialla sinne tokavikalle aidalle asti, josta sitten juostiin taas vikan aidan ohi.

Tällaiset kisat tällä kertaa. Kartturi olisi saanut olla hiukka paremmin ajan tasalla, ei ollut ollenkaan niin mukana kuin Riksun kisoissa ja se näkyi. Pikkuisen huolimatonta ohjausta ja luottopulaa koiraan ja tulos sen näköinen. Noh, saavutettiin kuitenkin tavoite, eli pysyttiin radalla! Ja päästiin ihailemaan treenikavereiden hienoja suorituksia. Kivaa oli myös nähdä Helmi-sisko ja Siiri, ja vaihtaa kuulumisia heidän kanssaan!

Tässä vielä pari kuvaa:
1507379.jpg

1507380.jpg