Perjantaina korkattiin jälkikausi ja käytiin tekemässä peltojäljet kummallekin. Mulla ei ollut mitään käsitystä matkan arioinnista, kun keskityin niin tohkeissani pelkkään tallomiseen ja namien viskelyyn. Arvio 50 metriä, todellisuus ehkä 20.... Suora pätkä siis. Toteutus ihan jees, molemmilla oli selvä muistikuva mitä tehdään ja nenä kävi. Vähän ehkä pyörittiin välillä mutta oikeaan suuntaan jatkettiin aina. Nakkia oli molemmille alussa ja lopussa joka jäljellä, keskiväli joka viides tms. Lopussa ruokapurkit.


* * * * * * *

Lauantaina jatkettiin, pellolla oli aika kova tuuli ja tehtiin Julian kanssa pieni arviointivirhe. Tehtiin kerralla kaksi vaikeutusta, mikä ei tietenkään kokemattomille koirille ollut mielekästä. Mutta virheistä opitaan, eikös se niin mene.

Eli vähennettiin nameja, ja tehtiin vielä kaarroksiakin. Molemmat joutui hakemaan jälkeä, ja kova tuuli painoi hajua vielä sivuun -> palkkaa vielä vähemmän kuin piti olla. Molemmat kuitenkin löysivät perille, vaikka kartturi olikin välillä hukassa... Molemmille lelupalkka tällä kertaa kun ruuat unohtui kotiin.

Julia oli vielä pohtinut meidän jälkeä Kaisan kanssa (kiitos molemmille avuista!!!) ja todettiin että ennen Nupun virallisten jälkitreenien alkua kasvatetaan molempien koirien ja ohjaajankin motivaatiota helpoilla jäljillä. Tehdään hommasta kivaa ja mielekästä.


* * * * * * *

Sunnuntaina mentiin maalle, ja bongailin "kotitien" varrelta monta hyvää jälkipeltoa. Mutta kun niiden käyttöön ei ole lupia, niin tein sammalpohjaiseen metsään molemmille lyhyet ja helpot jäljet. Nuppu mennä kaahotti omansa kahdessa sekunnissa (toisaalta kiva, mutta heräsi mielessäni kysymys että miettikö se yhtään mitä teki), Justus käytti aikaa taas selvästi enemmän, mutta eipä silläkään kauaa nokka tuhissut.

Justulla on siis selvästi enemmän malttia ja ajatusta siitä mitä tehdään, Nuppu vaan menee.


* * * * * * *

Mitä tästä opimmekaan?
  • Ohjaaja koittaa saada itselleen selväksi mitä ollaan tekemässä ja miksi.
  • Selvät aloitukset ja lopetukset, jotta koira tietää mitä tehdään ja milloin ollaan vapaalla.
  • Justulle voi käyttää lelu palkkaa, sille leluriekku on selvä merkki että homma on viety päätökseen.
  • Nupun jäljen palkkaus ja vapautus pitää miettiä, pienellä jää haistelu päälle eikä välttämättä "siirry vapaalle".