Nupulla oli rankka viikonloppu. Molempina päivinä kuuden tunnin tiukka treenisetti, suurin osa ajasta autossa kököttelyä, mutta pääsi sitä välillä juoksemaan Pongon kanssa ja riekkumaan treenikentällekin.

Kouluttajana toimi siis Sormusen Virve. Pitkään mietin että kumman koiran kanssa sitä oikein osallistuisi, Justun kanssa on aiemmin käynyt ulkopuolisten koulutuksissa ja saanutkin sieltä ihan hyviä vinkkejä. Kuitenkin tuntui että juuri nyt ei ollut mitään ongelmaa, eikä oikein tuntunut järkevältä mennä jankkaamaan vanhoja juttuja ja varsinkaan ALOn liikkeitä, vaikka ehkä olisi saattanut saada uutta näkökulmaa asioihin.

Nuppusen kanssa sen sijaan kaikki on vielä ihan kesken, hyvä että edes perusteet on kasassa. Onko järkeä mennä opettelemaan ihan perusteita arvokkaalle kurssille, käyttämään hyvää aikaa asioihin, joihin varmasti saisi oppeja omiltakin kouluttajilta. Ajattelin kuitenkin että koska Nuppu on jokseenkin erilainen koulutettava kuin Justus, voisi tästä olla meille jotain hyötyäkin. Ja Nupun kanssa olisi kiva saada ihan yhteinen viikonloppukin aikaiseksi :) Joten Nuppu pääsi hyvän kouluttajan perustreenioppiin :)

Käytiin ensin teoriaa muutamista liikkeistä ja sitten treenattiin kukin vuorollaan haluamiamme liikkeitä. Nuppu keskittyi lauantaina perusasentoihin, seuraamiseen ja noutoon, sunnuntaina otettiin jääviä ja ruutua.

Paljon tuli vinkkejä ja pieniä juttuja, joista on varmasti apua jatkossa. Kaikkea ei nyt jaksa tähän kirjoittaa... Päälimmäisenä kuitenkin jäi mieleen Nupun osalta että helposti kaahottaa itse liian vauhdilla eteenpäin jo pelkästään liikkeen eri osasissa. Pitäisi osata pilkkoa liike tarpeeksi pieniin osiin, ja yhdistellä vasta kun palaset on koossa.

Noudosta tuli ehkä paras anti, koska meillä on tällä hetkellä  tai edelleen ongelmana se että Nupusta on vaan kivaa bilettää yksin. Leluja ei tuoda, ja juostaan lällätellen karkkun. Eipä kukaan ole ennen neuvonut leikkimään kapulalla! Kovasti tuli kysymyksiä siitä että eikös koira silloin opi puremaan kapulaa, mutta se ei ehkä pidäkään paikkansa... Hmm tätä teoriaa me testataan ehdottomasti.

Muistakin liikkeistä tuli hirveästi oppia, ja Justunkin treeneihin nousi muutama ajatus. Kaikkea joutuu kyllä hetken sulattelemaan ennen kuin ottaa käyttöön, pitää löytää oma treeniajatus ideoiden pohjalta.