Hmm, kun ei heti kirjoita niin unohtaa kaiken. Nupun kirjoitus oli tuossa työpöydällä, kun sen olen jossain vaiheessa ehtinyt kirjoittaa, mutta Justun treenit oon kyllä unohtanut ihan täysin.

Paikkamakuun teki ainakin, olin piilossa, oli rauhallinen.
Perusasentoja pitäis treenata, senkin muistan.
Kaukkarit meni niin ja näin, pitkä matka ei edelleenkään.
Ruutuun juostiin lopuksi kerran tai pari.

Niin joo, mun asenne hallitreeneissä on hieman... hmmm, epävarma. Enpä tajua miks siellä on muka niin vaikee olla yhtä luonteva ja kiva koiranomistaja kuin kotona, miksi pitää olla semmoinen jäykkis, heh. Jotenkin täytyis taas löytää se alkuvuoden fiilis... Mihin mä sen oon hukannut, höh!

Nuppusen treenit onkin sitten yksityiskohtaisemmin selitetty: Treeneissä oli tällä kertaa tosi vähän koiria paikalla, joten päästiin käyttämään koko halli hyväksi ihan yhdelle koiralle. Päästiin myös suht inhimilliseen aikaan kotiinkin :)

Nuppu Nenänen teki ensin perusasentoja. Innokas ahmatti kalusi koko ajan namikättä, eli sitä pitää nostaa jo ylemmäs. Ei tarvitse olla ihan nenässä kiinni. Muutamien askelien seuraamiset sujui nätisti, tosin vähän vinot peruasennot. Täytyy kiinnittää huomiota mm. namikäden asentoon, sillä saa selkeästi tilannetta korjattua. Lisäksi täytyy tsekata josko pienestä askelluksesta vasemmalle ennen pysähtymistä olisi apua. Pieniä askelkäännöksiä tehtiin myös, näitä ei olekaan aiemmin tehty. Ihan jees... Mutta näitä jatketaan kotitreeneissä.

Sitten tehtiin yksi luoksetulo, joka oli hieno. Ei ollut täysi matka, ehkä 3m, mutta neiti jäi nätisti mun epäilyistä huolimatta odottamaan ja juoksi kovaa ja tuli nätisti käsiohjauksella sivulle. Kotona paljon käytetty odota sana on siis tuottanut tulosta, heh.

Eteentuloa on tuottanut päänvaivaa, koska Nuppu ei selvästi pidä tätä luontevana. Koitin kotona leikkien, muttei pieni innostunut ollenkaan. Jää joko metrin päähän istumaan tai sitten ei istu ollenkaan... Tehtiin muutama niin että jätin ihan vaan istumaan, ja menin Nupun eteen itse ja syötin kamalasti namia. Kaisa kokeili leikkiä sen jälkeen, ja sai muutaman ihan nätin eteentulon aikaiseksi :)

Tästä päästiinkin keskusteluun siitä että mun pitäisi leikkiä Nupsun kanssa intensiivisemmin. Ja antaa Nupun voittaa lelu ja kun tulee lähelle/kutsusta, napata kiinni lelusta ja jatkaa leikkiä uudestaan. Tuota viimeistä oonkin tehnyt sen noudonkin kannalta. Mutta otetaan siis tehokuuri leikkimiseen. Täytyy koittaa myös erilaisia leluja, nyt käytössä ollut vetonaru ei välttämättä ole paras, mutta ei patukkakaan oikein sytyttänyt. Onneksi tuolla ulkona alkaa olla sen verran siedettävää että sinne jopa viitsii mennä riekkumaan. Sisällä siitä ei oikein tule mitään.

***

Tällä viikolla tokotellaan vaan kotona, ens viikolla Justus varmaan menee seuran ränkkäreihin koittamaan treenaamaan ALOn kisasuoritusta tulevaa varten.