Tänään pienoisessa tihkusateessa treenattiin näyttelyä varten, mikä oli meille kyllä tosi hyvä juttu silmällä pitäen meidän näyttelydebyyttiä parin viikon päästä. Nuppu jäi siis kotiin ja Justun kanssa lähdetiin kaksin liikkeelle.

Osallistujamäärä oli harvalukuinen (sokeristako lienee koirat omistajineen, pientä piikittelyä ;) ), ja Justus pääsi kahteen kehään. Ekassa juostiin yksin, jonka jälkeen tuli vielä muutama lisää, joiden seuraksi mentiin. Alussa vähän muisteltiin että mitä se näyttelykäyttäytyminen oikeen olikaan, mutta sitten mentiin aika nätisti. Välillä peitsattiin, eli ravaamista ja että mä huomaan peitsaamisen, täytyy vähän treenata.

Samoin näyttelyseisomiseen otetaan myös kuuri. Mun täytyy muistaa asettaa Justun takajalat niukoista kulmauksista ja pienestä takakorkeudesta johtuen tarpeeksi taakse, ja yrittää namin avulla päätä eteenpäin vedättämällä saada painoa enemmän etujaloille, jotta takakorkeus ei näkyisi niin selvästi.

Koska mä olin avaimellinen eli lukitsin paikat, jäin tekemään vielä lyhyen setin tokoa ja agin kontaktit.

Kontaktit (A, puoli ja keinu) tein kaikki samalla kaavalla: Jätin ensin istumaan, kävelin ylösmenolle, johon kutsuin ja palkkasin siinä. Näitä muutama toisto, jotta ylösmenon käskyä tulisi pelkästään vahvistettua. Sitten molemmin puolin koko suoritus. Oli aika hyvä. Keinulla jouduin myös muistuttamaan himmausta puolen välin jälkeen koska Justus tuppasi juoksemaan keinun päästä päähän. Kovemmassa vauhdissa siitä tulisi taas kisoista tuttu lentokeinu. Eli se täytyy myös treeneissä muistaa, se suhina pysähtymisen merkiksi.

Sitten vielä tokoa tiistain tyyliin. Seuraamista vauhdista, molemmat jäävät sekä noutoa. Vire oli taas kohdallaan, molemmat jäävät onnistui (palkkasin heittämällä namin taakse). Nouto on parantunut siinä mielessä että pureskelua en huomannut mutta kapulalle meno on vähän holtitonta, jaloilla viskotaan edemmäksi... Luovutus on ihan hukassa mutta työstetään sitä erikseen.