Tiistaina alkoi ulkokausi tokossa, ja suuntasin kentälle. Vedin ensin aloittelevien toikoilijoiden ryhmän ja sen jälkeen Justun treenit.

Justus osoitti taas, että ulkona emäntä saa olla triplasti enemmän mukana kuin mitä hallissa. Hajut ja toiset koirat kiinnosti, eikä tokoilu välttämättä ollut ensimmäisenä mielessä. Pari onnistunutta sivulletuloa ja sen jälkeen taas haahuiltiin. Pöh. Koira hetkeksi takaisin autoon, koska mulla meinasi hermot mennä.

Paikkamakuu meni mallikkaasti. Luotto koiraan voisi olla taas ohjaajan treeninaihe. Rivissä Huttusen pää nimittäin kierteli ja kaarteli, ihmetteli vieressä olevia narttuja, mutta meni käskystä maahan ja tapitti siinä sen kolmisen minuuttia mitä pitikin. Jäin ensin näkyvin, kävin välissä piilossa, tulin hetkeksi takaisin ja ennen paluuta kävin vielä piilossa. Tosi nätti. Perusasentoon nousun varasti, otettiin se vielä erikseen.

Sitten otettiin sitä perusasentoa, josta koitin palkata, mutta taisin palkata myös sellaisia mitä ei olisi pitänyt. Eli jatkossa huomio siihen että jos ei ekalla onnistu, taikka tokalla, niin kolmannella käskyllä tulleesta vaan hyväksyntä, EI muuta palkkaa!! Sitten perään uusi yritys helpotettuna, joka toivottavasti onnistuu, jonka jälkeen megapalkka.

Seuraamispätkiä myös, vähän olis saanut ekoissa olla enemmän puhtia. Vähän tuntui jotenkin löysältä... Mutta parani kyllä välileikkien jälkeen. Seisomista pitäis treenata, tepsuttelee. Tein pari ihan kisamaista, ja muutaman niin että heitin pallon käskyn jälkeen taakse.

Estehypystä on tullut meidän ongelma, harmillista. Ei hyppää ekalla... Ehkä tokalla... Joskus vasta kolmannella. Tseppaa seisomisessa. Nyt muistellaan ensin sitä hyppyä, mitä se hyppy-käsky tarkoittikaan. Seisomista varmistellaan taas jossain muualla. Lisäksi kuvioihin tuli taas komentohaukku, plaah... Eli siis vaikka mitä kaikkea huomiotavaa on ennen kuin voidaan edes unelmoida seuraavista kisoista missään.

Ensi kerralla kentällä:
# huomio palkkaukseen, palkka vain oikeasti hyvistä suorituksista
# perusasennoista reilusti palkkaa, jotta niistä tulisi taas kivaa
# LUOTA koiraan
# estehyppyä ylläkuvatulla tavalla
# tee tarkka suunnitelma treeneistä ja pysy siinä ;)
# vaadi koiralta huomio, jos se hamuilee muualle.