Viime viikonloppuna treenattiin kahteen otteeseen. Perjantaina Paula ja Jami tulivat Turenkiin ja tehtiin koulun kentällä oikein onnistunut kahden uroksen siedätystreeni keväisessä tihkusateessa. Lauantaina Heidin ja Awan kanssa kentällä, jossa huomasin itse olevani alkusi vähän hukassa, jonka takia koirakaan ei oikein toiminut niin kuin piti. Kun skarppasin, sain Justunkin vireen pidettyä huomattavasti paremmin yllä.

Tiistaina tokoilemassa taas ryhmätreeneissä. Hanna oli kiltisti tehnyt meille treenisuunnitelman kipeenä ollessaan, kiitos! Koitettiin sitä siis toteuttaa, vaikkei laatija ollutkaan katsomassa.

Tehtiin kahdessa osassa. Ekana seuraamista, josta palkaksi leikki. Leikistä aloitettiin suoraan seuraava liike, eli liikkeestä maahan. Palkattiin. Viimeiseksi luoksetulo muuten kisamaisesti, mutta koiran ollessa puolessa välissä matkaa lelu esiin ja leikkien autoon. Toinen setti aloitettiin parin minuutin huilin jälkeen, koska kaikki muut oli jo treenanneet :)

Hain autolta leikkimään, josta suoraan liikkeestä seisominen. Tätä tahkottiin hetki, koska Justulla oli vire niin korkealla että mun piti saada omat käskyt huomattavasti kuuluvammiksi, jotta J tiesi mitä tehdään. Seisominen siis unohtui ja tallusteli perässä. Huomasin myös että mun oli tällä kertaa jotenkin tosi vaikee rytmittää itselleni käskyn sanominen sopivalle hetkelle askeliin nähden. En tiedä olisko liikkurin avulla onnistunut paremmin... Mutta seisomista siis otetaan nyt tehotreeninä, ihan pelkkää pysähdystä liikkeestä.

Viimeiseksi tehtiin vielä hyppyä, tehtiin muuten kisamaisesti mutta vapautin seisomisesta lentävällä lelulla.

Hienosti sai Justun vireen tällä tyylillä nostettua ja pidettyä, mutta tosiaan mun täytyy tällaisissa treeneissä kiinnittää huomiota siihen miten käskyn sanon, jotta on koiran vireeseen sopiva. Seuraaminen parani heti, oli tosi intensiivistä, vaikkakin mukana oli pari loikkaa, mutta parempi sekin kun löntystelisi perässä. Sivulletuloakaan ei kauheasti tarvinnut pyydellä.

On kyllä tehty ihan liikaa liikkeitä kisamaisesti, esim. sivulle tulosta on tullut Justulle taas tosi tylsää, täytyy alkaa palkata siitä nyt enemmän, jotta kisoissa onnistuisi. Eli taas hauskuutta peliin ja hallittua vauhtia enemmän niin mielenkiinto säilyy.