Eilen pitkästä aikaa ohjatuissa treeneissä hyttysten ruokana. Tein Nupulle 50m jäljen, samalla kaavalla kuin edellisenä iltana. Paikkana vaan oli nurtsin/pellon sijasta metsä, joten päätin tehdä helpotetun treenin siinä mielessä että namittomia pätkiä oli vähemmän. Lisäksi tein niin että mun mielestä vaikeisiin kohtiin laitoin namia, ja helpompaan maastoon en. Kaava siis kuitenkin joka askeleella tai joka 2./3.

Jäljen ajaminen ei mennyt ihan niin hyvin kuin nurtsilla ed iltama. Kun tein jälkeä ei juuri tuullut, mutta odotellessa tuuli taisi puskea suoraan edestä päin ja tuoda nakkihajut nenään. (Joku oli unohtanut purkit ja kissanruuat kotiin ja joutui turvautumaan nakkikasaan... Pitäis tehdä lista "ilman näitä et lähde jalkitreeneihin".)

Nuppis tiesi kyllä jo metsään lähtiessä mitä tehdään, nenä meni maahan ja suunnisti lähtöpaikalle. Alku oli hyvä, eteni hyvällä ja edellistä metsäjälkeä rauhallisemmalla temmolla. Tosin vauhtia ja sen myötä jarruttelua oli kuitenkin enemmän kuin edellisenä iltana nurtsilla. Siitä tulikin sitten pari pään nostoa, koska Nuppis ei pitänyt hihnan tekemästä nyppäisystä. Pari kertaa vauhti pysähtyi murkkujen valtaamien nakkien nieleskelyn takia...

Mutta kaiken kaikkiaan ihan tyytyväinen. Vauhti on tasaantunut ja rauhoittunut, ja sellaisena se koitetaan pitääkin kun huomaa että kaahottaminen välillä meinaa puskea läpi. Ruokintaa täytyy miettiä, nythän Nuppis on saanut jälkeä ed. iltana ja aamulla vähemmän ruokaa, mutta täytyy katsoa josko aamuruuan jättäis kokonaan pois, ajatuksella "ruokaa vain jäljeltä"... Ja josko se kohta osais niitä keppejä jo siihen malliin että loppukipon vois korvata jo kepillä. Hmm, katsotaan.

Nuppis kävi ekaa kertaa myös esineruudussa, käytiin pari kertaa viemässä lelu yhdessä ruuutuun ja Nuppis haki sen sieltä pois. Kovaa ja vinhalla vauhdilla molempiin suuntiin, lelu tosin sylkäistiin maahan puolen metrin päähän musta, mutta tuli kuitenkin.