Viikolla tokoa treenatessa tuli lauantain kisoja silmällä pitäen hyvä fiilis, Justus teki mitä käskettiin, seisomiset onnistui, ja kontakti seuraamisessa oli mainiota. Hyppykin saatiin muisteltua, se hypätään käskystä ja siellä seisotaan kunnes äippä on taas vieressä. Kisa-aamuna sain itseni vielä omasta mielestäni psyykattua tosi hyvin, kävin koko kisa läpi mielessä ja olin sitä mieltä että mehän osataan ja onnistutaan. Mutta mutta....

Kisat siis Janakkalassa "omalla" kentällä, tuomarina Ralf Björklund.

Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 9,5 (vähän levoton, tuijotteli sivuille ja kääntyi lonkilla, mutta pysyi, päivän pelastus!!)
Seuraaminen kytkettynä 8,5 (aloitti tosi hyvin, nätti ja tiivis, mutta loppusuora menikin sitten yleisön edestä kulkiessa ihan pieleen.)
Seuraaminen vapaana 0 !! (tässä vaiheessa tiesin että eipä tästä mitään tule, jos koira vaan haistelee ilmaa ja maata, jää taakse eikä edes tee kaikkia perusasentoja. Samalla meni ykköstulos sivusuun, koska tämän kerroinhan on 4.)
Maahanmeno 9,5
Luoksetulo 9,5
Seisominen 0 (hiippaili perässä koko matkan, ja joku tyhmä ohjaaja toisti edellisiä kisoja, ei katsonut taakse ja antanut uutta käskyä)
Estehyppy 9 (ei tehnyt vikaa perusasentoa)
Kokonaisvaikutus 7 (puuttui tosiaan niitä perusasentoja, tuomari sanoi että jännä juttu että tekee joko tosi hyvin tai ei ollenkaan. Aika hyvin kiteytti tämän meidän tokoilun, heh)

Yhteensä siis 128, kolmos tulos ja varma merkki tokotauolle ja ohjaajan pohdiskelulle mitä tehdään jatkossa ja miten. Neljä kisaa jo takana, ei oikein jaksa enää kiinnostaa.

Menee ainakin vuosi ennen kuin tuota häiriöherkkää höppiäistä kisakentille viedään. Sinä aikana laitetaan AVO, VOI ja EVL liikkeet jo aluille ja osittain kuntoonkin. Tehdään lyhyitä treenejä ja kentällä vain helppoja, varmoja juttuja. Nuppua käytetään armottomasti hyväksi ärsyttäjänä :) Jos ei kiinnosta tehdä töitä, laitetaan takaisin autoon. Lisäksi pohditaan miten koiran kanssa kotona oleillaan, vähennetään huomiota jaja.

Tällaista tämä on, terveisin nuoret urokset, joita ei vaan jaksa kiinnostaa =)