Tervakoskella on tavattu paikannimeen viittaava uusi koirarotu: Karvaton australian tervakoira.
 
Oltiin viikonlopuna kavereiden mökillä jossa oli tervattu kattoa bitumilla edellisenä päivänä. Nurtsille oli päässyt lurahtamaan muutama pieni lammikko, jotka olivat jo pinnasta ihan jähmeitä. Todettiin vaan tullessa että onhan ne siinä, laitettiin pari tuolia eteen, jottei koirat riehuessaan juokse niiden päältä ja saa ainetta tassuihinsa.
 
Nuppua bitumin haju ilmeisesti miellytti, sillä neiti kävi kierimässä siinä mömmössä oikein urakalla. Eipä tullut tämä vaihtoehto meille lainkaan mieleen.. Nuppis tuli hyvin iloisen oloisesti mökin takaa kun ihmeteltiin että mihin se hukkui. Toinen kylki, kaula, korvat ja kuono ihan bitumin peitossa, eikä se tietenkään mihinkään lähtenyt, kun ei koiraa viitsi tinnerissä uittaa.
 
Nupulta lähti siis sunnuntaina lähes koko turkki veks, paikoin piti leikata ihan ihoa myöten, niin syvälle oli mömmö mennyt. Näyttää jälleen aika kapiselta rakilta, toistaiseksi kun turkista on vaan saksilla naksittu tuppoja sieltä täältä pois. Lauantaina käydään trimmaajalla, joka vetää turkin koneella tasaiseksi. Tai niin mä toivon...
 
Saas nimittäin nähdä mitä siitä trimmaamisesta tulee. Tiistaina käytiin eläinlääkärissä näyttämässä Nupun päätä. Siinä ollut bitumi oli alkanut ärsyttää/kutittaa ihoa, ja Nuppu oli raapinut toisen posken rikki. Turkin alta paljastui liuta märkiviä patteja, jotka piti putsata ja hoitaa. Koneella ei pään ajelusta tullut mitään, vaan tyttönen piti rauhoittaa toimenpiteen ajaksi, koska sätki ja kiipeili vuorikaurismaisesti Janin olkapäiden suuntaan. Saatiin 10 päivän antibioottivoidekuuri, heti illalla patit näyttivät paljon paremmilta. Lisäksi haettiin vielä kauluri, kun kuono tuntuu kovasti kutiavan ja juuri arpeutuneet patit aukeavat herkästi uudelleen.
 
Onneksi meillä on kotona sellainen kotiparturi laite. Täytyy sillä loppuviikko siedättää surinaan, jos se vaikka vähän helpottaisi trimmaustilannetta. Ja muutenkin hyvitellä, koska Nuppu on selvästi sitä mieltä että kun äiti pyytää tulemaan luokse, tekee se jotain inhottavaa, kuten pakottaa istumaan paikallaan ja lääppii nassua. Mieluummin juostaan siis karkuun kuin tullaan tykö. Raukka parka, kun on tällainen äippä...
 
Kuviakin hassusta, todellakin bikinikuntoisesta Nuppiksesta on, mutta edelleen kamerassa. Eiköhän niitä kuitenkin lähipäivinä saada tänne blogiinkin kaikkien ihmeteltäväksi.
 
Nuppu on selvästi päättänyt että turkki on ihan turha: keväällähän se tiputti kaiken päälikarvan pois paljon ennen juoksua, ja karva oli juuri nyt alkanut kasvaa takaisin. Selvästi noinkin lyhyt turkki oli meidän neidille liikaa, ja siitä piti päästä eroon, tavalla tai toisella!