Joo-o, ihmeitä voi tapahtua, treenasin nimittäin molempien koirien kanssa tänään kotipihalla. Siis sellainen kunnon, pidempi treeni. On me tehty pikkutreenejä, jotka tuntuu niin vähäpätöisiltä kirjata ylös.

Justus lähti ensin heittämään Janin kanssa pyörälenkin, ja Nuppu teki töitä. Ensin merkkiä, 5 toistoa. Kolmelle ekalle vietiin mötkö yhdessä merkin taa, kahdelle vikalle jätin istumaan ja vein itse. Olipa taitava likka, kaikki kerrat juoksi suoraan oikean kautta kiertäen. Jaksoi jopa odottaa käskyä nätisi sivulla, hyvä likka.
Sitten luoksetulo. Ekan tein väärällä käskyllä, tänne-sanan sijaan sanoin Justun käskyn tule... no ei se haitannut kun palkkasin vauhdista enkä eteentulosta. Hyvällä vauhdilla tuli, ja odotti kauniisti paikallaan. Kolme toistoa. Sitten pelkkää eteentuloa lelulla, askel pari taakse käsky, ja vapautus mötköön. Irroitus ja toisto. Hyvin meni, vähän joutui korjaamaan muutamaa tuloa lähemmäs, mutta hienosti muisti. Sitten vielä Estehypyn alkeita 20 cm hirren yli. Otin viereen, heitin lelun yli ja käskytin hyppäämään. Noin 5 toistoa. Loppuun vielä perusasentoa ja 2-10 askeleen seuraamista. Perusasennoissa oltava tarkka että tulee oikeasti suoraan, edelleen taipumusta vinoilla aavistukseen eteen.

Oli kiva treeni, Nuppu oli otettu kun tehtiin jotain mielekästä ja sai puuhastella ihan yksin äipän kanssa. Nuppu on niin kiva treenikaveri kun on niin innokas, ja tekee haukkumatta sen mitä käsketään :)

Sitten vaihdettiin, Nuppu pääsi pyöräilemään isin kanssa ja Justus tuli treenaamaan. Samalla kaavalla, aloitettiin merkillä. Samat 5 toistoa, 3 ekaa vietiin yhdessä, 2 vikaa jätin hämyjä. Justuskin muisti tämän, juoksi vauhdilla merkin taakse ja nappasi mötkön. Ekalla hämyllä juoksi aavistuksen pitkäksi, pysähtyi käskystä kääntyen ja sai palkaksi lelun. Tokalla hämyllä kääntyi ottamaan lelua, etsi hetken maasta ennen kuin ehdin huutaa seis. Pysähtyi ja mötkö lensi taas. Hyvä!
Sitten luoksetulon stoppeja, blaah. Tähän tarvii pyytää  jeesiä joltain, kaikki opit on multa kaikonnut. Ehkä mun pitäisi ensin päättää se käsky mitä käytän, kun tuntuu että se seis/-o ei nyt oikein toimi missään enää. Tai se voi olla mun päässäkin se ajatus ettei se muka toimi. Tai sitten mä en vaan saa sitä lelua heitettyä oikealla tavalla, tai jotain... Anyway, tätä täytyy ottaa ohjatuissa treeneissä.
Pari perusasentoa ja lyhyttä seuraamista. Keskinkertaisia kaikki, pitäis tehdä kontaktitreeniä nyt oikein uralla, tuntuu tippuvan heti käskyn ja liikkeelle lähdön jälkeen.
Kaukkareita loppuun, aika täydellistä... kaksi metriä taisi olla matkaa, maahan-istu-maahan-istu-maahan meni ilman probleemoja pari kertaa, jei!

Muuten ihan kiva treeni, kävi vähän kuumana leluun ja oli haukkuherkkä. Mutta teki ihan kivasti töitä, vähän olis kyllä vielä voinut olla innostuneempi.