Nupun jälkiryhmä kokoontui kesälomatauon jälkeen - ilman meitä. Jouduin ottamaan töistäkin lomapäivän kun pakastin suli yön aikana, ja piti sitten pelastaa hilloiksi ne marjat mitä pelastettavissa oli. Niinpä päätin jättää myös ohjatut treenit väliin ja käydä omin päin lähimetsässä tallaamassa pätkän. Pyörällä sinne ja takaisin, Nupulle valjaat ja samalla lenkki sinne ja takaisin.

Viime kerrasta olikin aikaa, ja teki mieleni tehdä eläinkoe (hurjan kannattavaa aina tauon jälkeen, heh, mutta kun pitää testata välillä). Namijälkihän toki edelleen, "suora" maaston sanelemilla kaarteilla. Tyhjiä oli 3-5-10 sarjoissa, väleissä namia välillä vaan yksi, välillä useampi. Lopussa keppi. Lopullinen pituus ehkä n. 100 metriä. Palkaksi osa iltaruuasta.

Alku meni nätisti ja rauhassa, siinä olikin enemmän namia. Kun välit alkoi kasvaa, kasvoi myös vauhti ja virheiden riski. Osana eläinkoetta en toiminut enää jarruna niin kovasti, vaan annoin tytön mennä omalla vauhdilla. Vauhti oli kyllä ihan sopiva, mutta mun silmiin tarkkuus kärsi. Vai johtuuko se siitä kun näkee/tietää missä jälki menee, ja haluaa koiran haistavan juuri oikealta jälkivanalta? Kun kulki kuitenkin koko ajan oikeaan suuntaan, ja päästiin perille?

Tietyissä kohdissa, jotka arvelin olevan vaikeita (jonkun vähän paksumman oksan ylitys, loiva kaarre tms, niiden kohdalla vähän hiljensin omaa vauhtia, ja kevyesti samalla jarrutin. Ne toimivat. Välillä Nuppu kuitenkin kulki jäljen sivussa, jolloin stoppasin vauhtia enemmän ja siitähän Nuppu ei tykännyt vaan lopetti työn teon siihen. Jatkoi kyllä kun pyysin osoittamalla jälkeä ja jälki-sanalla, mutta selvästi on sitä mieltä että hän tekee työt ja jos ei kelpaa niin antaa olla (niinhän sen pitäisikin mennä, mut äippä ei osaa olla niin. Vielä.).

Loppukeppi meni Nupulta ihan ohi. Oltiin matkalla jäljelle tehty pari keppitreeniä, ja osaa ne sieltä kyllä poimiä. Mutta jälki itsessään on Nupusta vaan pelkkää etenemistä, eikä osaa näitä kahta asiaa yhdistää. Kotimatkalla tehtiin vielä keppitreenejä, eikä mitään ongelmaa; pongaa visuaalisesti sekä hajulla, ja tietää että ne pitää nostaa ja välillä jopa kääntyy tuomaan.

Täytynee ottaa yhteyttä jälkitukeen, ja kysyä miten tästä edetään :)

EDIT:
Ja jälkituki vastasi vähän sitä mitä mä epäilin: Jos Nuppis voi valita jäljeltä nakin tai kepin, kumman se ottaa? Eli edetään edelleen niin että treenataan ensin jälki oikeasti kuntoon, jätetään namit pois ja otetaan kulmia jne jne, tehdään erikseen keppitreenejä nurtsilla tms, jotta saadaan se ilmaisu toimimaan tosi hyvin ja sitten vasta yhdistetään.