Agitreeneissä tehtiin meille mieluisa rata, vaikkakin tiesi juosseensa, niin silti oli kivaa. Esteillä oli pitkiä välimatkoja, eli liikkumiselle olisi ollut tilaa, mutta silti valssatessani aitojen puolelta toiselle törmäilin siivekkeisiin... Oikeesti tarviisin peruutustutkan tonne radalle mukaan! =) Mutta siis, meillä Justun kanssa treeneissä huomio kontakteihin ja pariin valssikohtaan, lisäksi tsekattiin vähän keppejä.
 
Kisoissa tuli taas todettua että kontaktit on se meidän armoton ongelmakohta ja siitä saatiinkin Kaisa-koutsilta sapiskaa. Puomilla kuluu ihan turhia sekunteja mun hidastaessa lopussa vauhtia jotta koira ottaisi kontaktin, tämä oli oikein hyvä huomio, jota en jostain syystä edes ollut ajatellut. Ja ne A:n ylösmenot.... Houh! Pitäis tosiaan treenata, mutta koska kotona ei toistaiseksi (jos ikinä edes tulee) ole A:ta taikka puomia, täytyisi kentällä alkaa käydä ahkerasti... Kukahan mua ruoskis?!
 
Kaisalta saatiin joukko neuvoja joilla edetä. Samoilla linjoilla oltiin, mä valaistuin tehneeni joitain asioita epähuomioissa vähän väärin. Ylösmenoja ollaan treenattu erikseen, rauhassa menty kontaktille käskyllä sen jälkeen palkka ja pois. Mutta kuka nyt kisoissa menee kävelyvauhtia kontaktille, ootteko nähneet, varsinkaan makseissa? Eli kontaktien treeneihin selvästi vauhtia lisää.
 
Visio:
Ylösmenoja jatketaan samalla ajatuksella kuin olen miettinytkin eli:
  • ylösmeno-kontaktille käsky puomi/A (vauhdista täysi pysähdys), jonka jälkeen kehu ja palkkaus
  • eteneminen vasta kiipee-käskyllä, etenemiseen vauhtia lisää
  • alasmenot ota-käskyllä, josta saa lähteä vasta luvan saatua pois.
 
Treenisuunnitelma:
  • ylösmenoja edelleen erikseen, Justus istumaan, käskyllä kontaktille,palkka ja pois.
  • alasmenoja samalla metodilla, Justus jää joko ylösmenolle odottamaan (tai joku pitää) tai puomin tasaisen osan alkuun, käskyllä ja pienellä hetsaamisella kutsu alasmenolle, jossa kehu ja palkka.
  • ohjaaja tekee alasmenoilla myös ohijuoksuja.
 
Näitä nyt ainakin kokeillaan, katsotaan sitten millaisiin tuloksiin päästään.
 
Kepeille lisää treeniä ekan välin hakemiseen, vauhtia myös lisää. Vaikkakin se on lisääntynyt, niin pujottelun tekniikka ja rytmi pitäisi vielä parantua. Voisi koittaa joksu vinokepeille, miten toimii jos aavistuksen laittaisi keppejä kulmaan....
 
Lisäksi pitäis tehdä ihan vaan tiukkojen käännösten hyppytreeniä, vaikkakin Justus on parantanut kääntymistä hyppyjen päällä, tekee se sen usein vasta hypyn jälkeen, jolloin kaarrokset on sitten aika laajoja -> ylim. sekunteja kuluu ja aikaa tuhraantuu.
 
Mutta siis oikein hyvä treeni, ja kelloa katsomatta myöhästyin oman ryhmän vetämisestä oikein kunnolla. Onneksi meitä on useampi koutsi ko. ryhmälle, ja siellä jo aloiteltiin ilman mua. Olipa kiva huomata että osasi neuvoa ihmisille sylikäännöksiä ja tiukempien kurvien ottamiseen kikkoja. Edes jotain siis oppinut, ainakin teoriassa, heh.