Joo-o, tokoiltu on. Lupauduin jopa Justun kanssa piirinmestaruus joukkueeseen, vaikka kisata ei pitänyt vuoteen. Mikä lie hetkellinen mielenhäiriö vaivannut sillä hetkellä. Kai mua on joku kisakärpänen purrut, hui..

Justun sain elokuun alussa palautettua maan pinnalle. Sillä oli kesän jälkeen aikamoinen kukkoilu fiilis. Muutto, vähäinen tekeminen, ne kaikki kostautui sitten kunnolla. Palauttaminen vaati yhden lenkin jonka aikana mulla meni niiiin hermot että vaikka en selättämistä juuri kannata, niin sen sitten tein, kolme kertaa. Ja kyttäsin poikaa vieressä koko ajan. Ja Justus alkoi loppulenkin aikana tietää tasan tarkkaan mistä se mut niskaansa sai, ja alkoi käyttäytyä, JEEE! Helppoa se tiukkana pysyminen ei ollut, kun mies tulee vieressä Nupun kanssa ja kikattaa kun mä olin niin koomisen näköinen tomerana, että...

Tokoonkin saatiin tän jälkeen vähän uutta puhtia. Kotipihalla Justus sai kuulla aika monta ärräpäätä aika tiukkaan sävyyn, ja perusasentoon tuleminen alkoi maistua ihan eritavalla. Tottahan toki palkkaamistakin tehostin tämän jälkeen eli super iloinen äiti ja super kiva leikki.

Mutta Justun toko siis kulkee nyt ihan jees, on eri meininki ja tekee suhteellisen hyvin sen mitä käsketään. Nupullakin on varmasti ollut vaikutusta. Treeneissä Nuppu tokoilee ensin, jotta sisarkateus iskisi. Ja kyllä se iskee.

Justus on nyt tahkonnut lyhyitä seuraamisia, kontaktia sekä perusasentoja. Näistä oon koittanut palkata tosi hyvin jotta into säilyisi. TTT-treeneissä tehtiin ennen PM-ajatusta EVL-paikkamakuita, jotka sujui järjettömän hyvin, vaikka aika kylmiltään niihin siirryttiin. Välillä kävin piilosta kurkkaamassa ja kehumassa. Kisailmon jälkeen siirryttiin kuitenkin taas ALOn tasoiseen makuuseen, jotka nekin on parantuneet. Oon pitänyt pään alhaalla, en siis edes katso Justua, jos se on vaikka ollut se mistä ylösnousemiset on johtuneet.

Seisominen on ollut yksi kehittämisen kohde. Liikkeestä seisomisessa on jäänyt hiipimään, tai ottanut askelia perään. Ollaan tehty ihan perusjuttuja, pysäytetty kädellä, heitetty lelua, käytetty takapalkkaa... Vähitellen on taas parantunut, vaikkei se mun mielestä ole vielä sellainen täpäkkä ja nopea kuin haluisin. Lisäksi on tehty hypyllä pelkkää hyppäämistä käskystä, ja palkkää seisomista esteen takana. Kun se hyppääminen on tuottanut ongelmaa, en tiedä mikä siinä mättää, virittely vai mikä. Mutta ei hyppää. Nyt on sitten heitetty lelua ja jätetty lelua palkaksi, ja tällä on saatu vauhtia.

Huomenna olisi toko-ranking, meidän kenraali ennen piirinmestiksia, mutta katsotaan nyt pääseekö flunssan kourista sinne osallistumaan. Se kertoisi aika hyvin missä mennään, ja kannattaako kisaan lähteä.

Anyway, ennen kisaa koitetaan vielä
  • parantaa kontaktia
  • tehdä liikkeitä sarjoissa
  • treenata liikkurin kanssa
  • treenata kuitenkin suurimmaksi osaksi liikkeiden osia, ei kokonaisena
  • palkata kovasti hyvistä
  • lopettaa ajoissa.