Sitä on tehty. Ja tehdään vielä tämä viikko oikein vimmalla, jonka jälkeen varmaan vähän huilitaan. Tai sitten ei kun on niin hyvä fiilis päällä. Justulla on ollut hyvä draivi päällä kaikissa treeneissä ja oon saanut sen huomion helposti takaisin jos sille on iskenyt joku ajatuskatkos liiasta häiriöstä. Tää on ollut mulle tärkeetä, on kasvattunut luottamusta kisoja silmällä pitäen. Siis että yleensäkin tekee töitä, eikä haahuile sinne tänne. Nuppu on ihastuttanut olemalla "veljensä" vastakohta, tekee aina mitä käsketään ja ihan täysiä!

Perjantaina käytiin tekemässä ryhmätreeniä kentällä. Molemmat koissut pääsivät työn touhuun. Päälimmäisenä jäi mieleen että Nupulle käytän liian voimakasta Seiso-käskyä, pitää pehmentää.

Sunnuntaina käytiin sitten Janin ja koirien kaa keskenämme kentällä. Jani oli kuvaajana, ja avusti lisäksi agin kontaktitreenissä, jota tehtiin ihan vikaksi molemmille. Molempien treenit meni hyvin ja vauhdikkaasti. Justun agikontaktit sai hyvän alun ja niillä jatketaan.

Maanantaina pysähdyin Nupun jälkitreenien jälkeen vielä pimenevälle kentälle tekemään paikkamakuun Justun kanssa. Tarja ystävällisesti jäi käskyttämään seuraamisen. Justun Awa-rakas tuli myös, ja voi miten hermona aussilot olivat. Hämäryys vaikutti selvästi, molempien päät kääntyilivät paikkamakuussa, ja Justus lisäksi piippasi, jota ei ole tehnyt ennen ainakaan tuossa mittakaavassa. Pysyivät kuitenkin, siinä mielessä hyvä treeni. Seuraamisessakin kuunneltiin aika paljon vain metsän huminaa ja kontaktin sijaan tuijotettiin eteenpäin...

Tiistaina molemmille pikainen treeni. Nupun kanssa hupsuteltiin: perusasentoa, seuraamista, käännöksiä, seisomista ja paikkamakuuta. Ja pikkuinen pääsi juoksemaan myös ruutuun pitkästä aikaa! Justus sai alkuun kurinpalautuksen karkailusta. Paikkamakuu meni paremmin kuin eilen, sen jälkeen seuraamista Kaisan käskytyksellä sekä seisominen. Seisomisessa Kaisa teki hyvän huomion. Mä kävelen seuraamisessa vauhdikkaasti, ja seisominen tulee koiralle vähän pystyseinään. Eli aloitus voi olla vauhdikas, ennen seiso-käskyä pitää kuitenkin jo alkaa hidastaa ja rauhoittaa tempoa. Aivan tottahan tämä on, enpä ollut tajunnut! Sama täytyy muistaa huomioda myös maahanmenossa. Estehyppy loppuun. Oikein hyvä, vaikka vähän varastikin ekalla, pitää muistaa odota-käsky ennen Valmista.