Hetkeen en treeneistä olekaan mitään kirjoittanut. Viralliset treenitkin on olleet tauolla jo pari viikkoa, ensi viikolla jatketaan taas hallissa. Jotenkin salaa toivoin että viralliset treenipäivät olis vähentyneet kolmesta kahteen, mutta toisin kävi: neljänä päivänä viikossa (niin kauan kuin on jälkikelit) mennään treenaamaan.. Houh, tiukka talvi siis tulossa, jotain tuloksiakin voisi kuvitella tuolla treenillä saavutettavan.

Mutta tässä pikainen kooste viime aikojen etenemisestä:

Jäljet
Nuppikselle tehty useammatkin jäljet viime viikkoina, sekä metsään että pellolle. Keppien kanssa edelleen takkuilee, löytää ne kyllä kun kotona treenataan, mutta jäljellä tehdyt "eläinkokeet" eivät ole oikein kantaneet tulosta. Eläinkokeilla olen ajanut takaa sitä, onko typyllä mitään hajua niistä kepeistä vaiko ei. Eikä oikein ole, ellen sitten himmaa vauhtia ja vähän näytä. Sitten tökkää keppiä, mutta tyyliin "joo joo, on keppi, mutta mun pitäis mennä jo kovaa vauhtia tonne eteenpäin mutsi!" (hmm, lamppu syttyi, käytänkin keppitreeneissä käskyä keppi, onko tässä syy, kun jäljellä on jälki...?)

Muuten Nuppis on kyllä edistynyt. Namia en ole käyttänyt juuri lainkaan, keppien jälkeen oon laittanut pari, ja muutaman sinne tänne. Mutta ne tuntuu pienen nenää häiritsevän, jää pyörimään ja etsimään mistä herkun haju tulee. Jäljen rytmi siis katoaa. Kulmia en oo vielä yrittänyt, kaarteita ollaan jonkin verran. Tänään mennään pellolle, treenisuunnittelma vielä hakee muotoaan, josko tekisi *taas* eläinkokeen, ja jättäisi namit kokonaan pois.. Tai tekis päin vastoin ja kulmatreenin namien kanssa.. Joka tapauksessa keppejä en tänään sinne yritäkään laittaa.

Justus teki kanssa yhden peltojäljen, siltäkin vois namit jättää ihan kokonaan pois. Loppupätkä meni hienosti, kun ei tarvinnut heinikosta etsiä namppoja. Nosti kepit paremmin kuin Nuppu.


Tokoilut
Vkl otin pitkästä aikaa jotain suunnitelmallista (satunnaisia kahden minuutin treenejä ei jaksa muistaa raportoida), hetken mielijohteesta tosin. Lauantaina oltiin porukoilla ja niillä on iso nurmikenttä. Siellä sitten tein Justulla testin pk-seuraamiskaaviosta ja eteenmenosta. (Mä harrastan näitä "eläinkokeita" nykyään, huh.) Seuraamisessa huomasi sen kestävyyden puutteen, kontakti tippui mutta jolkotteli siinä sivulla, palautti kyllä suhinalla hetkeksi.

Eteenmeno oli ihan paras, lähti ajatuksesta että kokeilen miten Justus reagoi kaukaa tulleeseen maahan käskyyn, koska sitä ei olla koskaan treenattu/käytetty/tarvittu. Tein treenin Ruutu-tyyliin, eli kävin näyttämässä mihin pitää juosta, annoin käskyn eteen. Justus juoksi just sinne minne piti, kuuli kyllä mun käskyn "maa" mutta porukoiden puuhommista tulleen häiriöäänen vaikutuksesta juoksi ihan täpöllä takas mun luo. Uusinta, ja meni just niin kuin piti. Aika taitava poitsu! Tehtiin sit vielä pari luoksetuloa ja jotain muuta hömppää.

Nuppis teki seuraamista, luoksetuloa ja kaukojen maa-seiso-vaihtoja. Nuppis ei kyllä oikein osannut keskittyä, ja tarjosi taas kaikkea mahdollista kuin sitä mitä piti tehdä. Mutta pienellä oli kivaa :)

Palkkana oli molemmilla pelkkä lelu, joka toimi hienosti. Tai no, Nupun viretilaan olis kyllä namit toimineet paremmin, olis vähän rauhoittunut.

Su tein molemmille sitten sisällä kapulan pitoa, istu-maa-vaihtoja, luoksetulon stoppeja... Justus näytti mallia Nupsille ja pienen päässä kävi selvästi raks raks, koska kapulan pito tuntui loksahtavan. Nuppu nimittäin sylkee kaikki samantien ulos, ellei kyseessä ole leikki. Nuppu onkin tästä syystä treenannut myös viimeiset pari viikkoa tavaroiden luovutusta käteen asti... Niin ja paikkamakuu tuottaa tustaa, siinäkin veikka koitti näyttää mallia, mutta Nuppu ei oikein pysy. Nyt tässä kirjoittaessa mietin että pitäiskö koittaa vaihtaa Paikka-käsky Odota:ksi... Se on meillä nimittäin se millä käsketään odottaa eteisessä kun tullaan lenkiltä jne. Ja sillä Nuppu pysyy, hmm... Täytyy testata tääkin.

* * * * *

Näin meillä. Harmittaa kun agin MM-kisat jäi näkemättä monen sattumuksen summana. Mutta ehkäpä toiste sitten. Onneksi tiedossa on muutakin kivaa: Tiistaina mennään pitkästä aikaa moikkaamaan Elsaa ja Pirjoa, ja saadaan Hämeenlinnan seudun tuorein aussivahvistus, Daco, myös mukaan! Kivaa kun tulee uusia koirakavereita! Dacon ensikohtaaminen Justun ja Nupun kanssa sujui pari viikkoa sitten ihan hyvin, mitä nyt pieni pelästyi isoa ja mustaa korkealta loikkaavaa Justua ja meni piiloon todella matalan auton alle, hih... Nuppis oli kivempi, mutta turvallisempaa oli tarkastella tilannetta äipän jaloista :)