Eilen agility treeneissä teemana vekit. Hurjan kivaa, me tykättiin Justun kanssa kovasti!

Ennen agia tehtiin - yllätys yllätys - paikkamakuut ja inasti seuraamista. Ensin Awan kanssa vesilammikoissa ja kaatosateessa. Justua rupesi ahdistamaan ja nousi seisomaan!! Toivon että se johtui vaan tosta sateesta ja märästä alustasta, ei kyllä noussut uudestaan vaikka satoi edelleen. Pysyi uusinnan nimittäin ihan hyvin. Seuraamiset sateessa vähän innottomia, palkkasin ja lopetin toiseen, joka oli hyvä. Ennen radalle menoa vielä sivulletuloa ja kontaktia ja maahanmanoa. OK.

Toinen setti paikkamakuuta vähän ajan päästä "oikealla" kentällä, Justus Awan ja Miinan välissä. Vähän oli levoton, reagoi Miinan pöhähdykseen metsässä liikkuville ihmisille, nosti pään korkeelle ja hännän kaarelle mutta pysyi maassa. Toistin kauempaa paikka-käskyn ja kehuin että pysyi siellä. Rentoutui vähän ja pysyi nätisti viimeiset pari kymmentä sekuntia. Alkaa ehkä mennä nää meidän paikkamakuu-treenit vähän jo yli, täytynee vaan luottaa siihen että sunnuntaina pysyy, pysyy ja pysyy.

Sitten agia ja vekkailuun. Rata oli tosi kiva, sisälsi kontaktitkin, ja päästiin näyttämään Kaisalle miten ne nyt sujuu (su-treenattiin molempien koirien kanssa kontakteja ja keppejä). Muutaman kerran Huttunen karkasi A:lle kiipeämän ilman lupaa, mutta kun sille tehtiin selväksi ettei sellainen käy ja annoin "Aaa"-käskyn kipakammin, niin pysähtyi ja pääsin palkkaamaan. Hassu teki kerran sellaisen ihme pompahduksen ikään kuin kiivetäkseen, kunnes viime hetkellä muisti ettei se olekaan sallittua ja sai pidettyä itsensä paikallaan, hih. Puomilla pysäytykset onnistuivat hyvin. Alakontakteille pitäisi muistaa tehdä ohijuoksu-treeniä. Mutta hyvä hyvä, vähän on jo edistytty!

Kepit meni alussa tosi hyvin (su tehtiin puolikkaalla sisäänmenoja). Eka pujottelu oli tosi kaunis ja rytmikäs, muut sit meni vähän sinne päin.... Hakeminen on vielä radalla vähän sinnepäin, koska mun viennit ja ohjaukset on aika syvältä, mutta ehkä mä opin (myös ne muut ohjaukset..) :)

Mut ne vekit ja ohjaukset. Ne oli niin kivoja, ehkä siksi kun osattiin niitä tehdä, ainakin eka, hih. Rata alkoi kahdella peräkkäisellä aidalla, joiden välissä piti tehdä vekki, jotta koiran saisi ohjattua kolmantena olevan putken vastakkaiseen päähän. Putken jälkeen myös pieni vekki ennen neljättä aitaa, jotta sai käännettyä koiraa paremmin 90-asteen kulmassa olevalle viidennelle aidalle. Aa, täyskäännös aidan kautta puomille. Puomin jälkeen päädyttiin tekemään vekki radan sisäänpäin ennen aitaa, jotta saatiin Justus kaarella kääntymään menosuuntaan paremmin kepeille. Sitten vielä pari aitaa, putki, aidat takaisin, kepit ja aita. Keppejä edeltävää ohjausta hiottiin enemmän, mun piti saada Justun vauhtia himmattua, jotta keppien ekasta välistä pääsisi vielä eteenpäinkin jatkamaan pujottelemaan. Otin siis aidat pakittaen, jotta sain otettua kropalla avustaen paremmin haltuun ja vauhdin pois ennen keppejä, sitten ohjaus kepeille.

Tämä treeni täytyy kyllä joskus ottaa uusiksi oli niin kivaa!