Laitanpa tähän koosteen toko-ryhmää varten kootuista tavoitteista. Onpahan sitten itselläkin jossain ylhäällä.


NUPPU

Nupun tavoitteet on jotenkin vaikea asettaa kun mä näen sen edelleen kauhean pikkuisena (vähän vajaa 1v 4kk, eli vielä "ihan" vauva buracee)...

Enkä ole vieläkään osannut päättää kisaako Nuppu vasta vanhoilla päivillään tokossa, ja keskittyy sitä ennen agiin ja Pk-jälkeen. Mutta tuota PK-jälkeä varten on saatava ensin BH-koe suoritettua ja tottis kuntoon. Ja siinä astuu ehkä toko kehiin, koska niihin tarvittava valmistelu on meidän talven päätavoite..

Nupun vahvuuksia on:
- asenne, sen mielestä on vaan niiiiiiiiin ihanaa tehdä äipän kanssa töitä, oli kyse sitten tokosta, agista tai yleisestä hupsuttelusta.
- luontainen (jos sitä voi siksi kutsua) kontakti, sitä ei ole juurikaan tarvinnut opettaa, ehkäpä vain pikkuisen vahvistaa ja aika ajoin muistuttaa.
- kestävyys, jaksaa aika tavalla, eikä väsy.
- Oppii nopeasti, ja työstää asioita päässään. Saattaa siis yhtäkkiä osatakin jonkun asian, vaikka toistoja ei takana montaakaan.

Nupun heikkouksia:
- malttamattomuus. piippaa helposti jos jotain ei tapahdu.

Sekä heikkouksia että vahvuuksia:
- Jos Nuppu ei ole ihan varma mitä pitäisi tehdä alkaa tarjota asioita. Yleensä maahanmenoa, koska se on Nupun ratkaisu jokaiseen käskyyn.
- ikiliikkuja hymy liittyy ehkä vireeseen, ei juurikaan tarvitse motivoida tekemään, vaan on aina valmis. Mutta jos ei tehdä mitään niin Nuppu kyllä keksii itse tekemistä.
- koulutettavuudeltaan ihan erilainen kuin Justus, se on ihanan helppo, mutta vaatii multa ihan erilaista asennetta.
- ottaa ojentamisesta aika helposti nokkiinsa, herkkis.

Sitten muutama sananen konkreettisista liikkeistä:

Seuraaminen on mun mielestä ihan ok, mutta välillä vähän löysää. Käännökset on ihan hukassa. Tehty pieniä pätkiä, mutta seuraamistakin Nuppu tarjoaa ihan oma-aloitteisesti aikasta useasti... Tässä tarvitaan siis hirveästi apuja ja valvovia silmiä, että oikeasti työstän tämän oikein.

Jäävät, no voi niitä ehkä kohta alkaa kutsua jääviksi. Hapuilua on, koska emäntä ei ola malttanut kunnolla opettaa. Istumista ei ole tehty. Tarvitsee vielä namikättä avuksi. Oon koittanut seisomiseen lelua, mutta en Justullakaan sitä oikein osannut kunnolla käyttää..

Luoksetulo on vauhdikas ja hyvä edelleen.
Eteentuloon pitäisi kyllä saada vähän tiiviyttä, tai jotain. Ei ihan sitä mitä haluaisin. Kai.

Paikkamakuu alkaa sujua. Kotona pystyy jo välipalkkauksilla tekemään parin minuutin pätkän mutta vieraassa ympäristössä paineistuu helposti. Ryhmässä ei tehty juurikaan, mutta uskoisin sen olevan Nupulle helpompaa, koska kotona molemmat treenaa tätä yhtäaikaa. Tehty myös piilossa jo.

Nouto - vihdoin alkanut ymmärtää että esine luovutetaan käteen, eikä sylkäistä metrin päähän eteen ja kerjätä namia siitä. Kapulan pito ärsyttävää. Ja luovutusasentoja ja muita en oo vielä edes koittanut, kun se kapula ei pysy suussa niin kauaa...

Luoksepäästävyyttä/hlöryhmää pitäis treenata rutkasti, koska Nuppu rakastaa jokaista vastaantulijaa.

Estehyppyä tehty, osaa jo seisahtua esteen taakse.


Tässä jotain, kunhan tulee muuta mieleen niin jatkan sitten. Yhteenveto olis varmaan yhdellä sanalla: alkutekijöissään. Joitain ylempien liikkeitä ollaan tehty (ruutu, merkki, metallikapulaa hakee ihan itse leikkiessä, tunnaria kävyillä ja kepeillä, kaukojen tekniikka...), ja mun suunnitelma on ehkä se että treenataan niitä tässä samalla. Koska sitten jos muhun iskee Nupun kanssa kisakärpänen niin voin sitten mennä rytinällä kaikki luokat buracee Eikä Nuppukaan kyllä mitään koulareita tule hakemaan...

Konkreettisia tavoitteita en tokoon nyt sitten aseta, mutta treenataan pk-tottista silmällä pitäen, jos sen sallitte.....


JUSTUS

ollaan juurikin ihan samassa pisteessä kuin keväällä, mutta...

Yksi meille SUUREN SUURI, välillä lähes ylitsepääsemätön virstanpylväs saavutettiin kun saatiin ALOsta se ykköstulos syyskuun kisoissa, jippii! Sen eteen tehtiin niin kamalasti töitä että motivaatio on välillä ollut pohjamudissa. Mutta ehkäpä me nyt tämän myötä siirrytään nyt sitten treenaamaan ylempien luokkien liikkeitä.

Mutta tilanne näyttää siis tältä AVOn suhteen:
1. Paikalla makaaminen
- Ei ongelmaa, toistaiseksi ainakaan.

2. Seuraaminen taluttimetta
- tehty aika paljon namiseuraamista motivaation parantamiseksi. Lyhyitä pätkiä. Palkattu namin lisäksi lelu-leikillä. Toiminut, kontakti ja tekeminen parantunut.

3. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä
- maahanmeno on meidän vahva liike tällä hetkellä. Taakse mentäessä olen toisinaan käyttänyt ohimennessä uutta käskyä "maa", koska välillä on alkanut kääntyä ja päättänyt nousta ylös.

4. Luoksetulo
- Pysähtymistä treenattu käsiliikkeen ja käskyn yhdistelmänä. Heitetty lelu palkaksi. Pysähtyy hyvin. Olen päätynyt käyttämään käsimerkkiä, koska uskoisin sen olevan Justulle helpompi.
- Tehty myös vauhtiluoksetuloja, ne on parantaneet sivulle tulon vauhtia. Vaikakin luoksetulo on aina ollut Justun lempiliike...

5. Seisominen seuraamisen yhteydessä
- Seisomista paikallaan pitäisi vahvistaa, kääntyy helposti ohitettaessa. Tässäkin olen toisinaan käyttänyt ohimennessä uutta käskyä "seiso"...

6. Noutaminen
- Plaah, kapulan otto suuhun on alkanut mennä pelleilyksi, ei nosta heti, ja tönii kapulaa jaloilla ja kuonolla. Pitäisi tehdä lyhyeltä matkalta pelkkiä nostoja.
- Luovuttaa ja pitää kyllä nätisti.

7. Kauko–ohjaus
- Elinan kanssa ratkottiin meidän palkkaus systeemi kohdalleen ja sen voimin onkin tätä treenattu oikein intensiivisesti viime aikoina (kotona sisällä on käytävä, joka toimii tähän tarkoitukseen mainiosti).
- Matkaa pystyy ottamaan jo useita metrejä, ihan viiteen en ole tainnut päästä..
- Vaihdot on hyvät, eikä peppu taida hirveästi liikkua...
- Kokonaisena liikkeenä treenaaminen on vaikein, siis sivulta käsky maa, jättö ja sitten kaukokäskyt. Tällöin ei nouse..

8. Estehyppy
- Tehty aika vähän, oikeastaan pelkästään istumasta esteen yli sivulle hyppäämistä.... Ei siis liikeen alkuosaa juurikaan.


VOI ja EVL onkin ihan vaiheessa... Ne pitäisi nyt talvella aloittaa.
- liikkeestä istumista tehty avustavan taka-askeleen avulla.
- luoksetulon maahanmeno... öö...
- ruutu on jäänyt sille tasolle että ollaan vaan treenattu ruutuun menoa, tätä pitäis jatkaa muistuttamalla mikä ruutu on.
- hyppynouto - pitäisi ensin saada tuo nouto muuten kuntoon.
- metallinouto - vihaa metallikapulaa, ollaan pidetty vähän taukoa. Käytännössä tehdään edelleen pitoharjoituksia niin että kapulan ympärillä on maalarinteippiä.
- Tunnaria ei aloitettu, mutta metsässä välillä etsitty omaa käpyä
- kaukot - tehty tekniikkana seisomaan nousua istu-maahan lisänä
- ohjattu nouto - joskus vuonna kivi ja keppi tehty vähän suuntia
- merkki - periaatteessa pitäisi osata, mutta en oo halunnut sekoittaa sitä ruutuun... kesällä viimeks tehty.
- mitä vielä....

Mutta meidän tavoite on siis tuon nojalla seuraava (Minna kuvittelee itsestään ehkä liikoja, mutta jotain on pakko asettaa, tai ei tästä mitään tule):
- josko saisi syksyn aikana nuo AVOimen liikeet siihen kuntoon että keväällä menisi koittamaan kisoihin. yksi ykkönen riittää.
- VOI siihen malliin kevään/kesän aikana jotta ensi vuonna voidaan startata siinä. yksi ykkönen tässäkin riittää
- EVL ehkä joskus 2009/2010, katsotaan nyt.
- lisäksi vähän mietin että joskos sitä koittaisi ensi vuonna BH:nkin suorittaa...

Kaikkea ollaan kai jossain elämän vaiheessa vähän kokeiltu, mutta ehkäpä ongelma on ollut siinä etten oo osanut tehdä järkevää treenisuunnitelmaa siitä mitä ja missä järjestyksessä ja miten olisi järkevää treenata näitä ylempien luokkien liikkeitä niin että ne tukisivat toinen toisiaan. Jotenkin mä taivun aina ajattelemaan liikkeitä aina liikaa luokkakohtaisesti enkä kokonaisvaltaisesti... Tai jotain. Häpeä