Käytiin tänään Justun kanssa Hämeenlinna ryhmiksessä pyörähtämässä kehässä reilun 30 muun aussin kanssa. Valitsimme tällaisen lähellä olevan, pienen ryhmänäyttelyn (näin ajatteli varmaan kaikki muutkin osallistujat)... Aikikset oli vähän myöhässä ja saatiin odotella hetken aikaa.

Heti paikalle päästyämme kiinnitin huomiota lattiaan joka oli filmivaneria (futishalli, nurmen päälle vedetty suoja). Siis hiukkasen liukasta ja mietin että mitenköhän käy, kun Justun kanssa pitää mennä vauhdilla, jotta liikkeet näkyy. Huttunen kuitenkin yllättei mut vakaille liikkeillä, kunhan itse en tehnyt äkkinäisiä käännöksiä. Ja pysyin itsekin pystyssä :)

Tuomarina oli tanskalainen Gert Christensen, joka tuomaroi Justun EH AVO2 -tulokseen seuraavin arvosteluin:

"3 years. Masculine head & expression. Good propotions in head. Nice eyes.
Well set ears. Good neck & topline. Too short cicup (?). Good body.
Well angulated in front. Sufficient angulated in rear. Good bones.
Moves well. Happy tail in movement. Good coat. Nice temperamence."

Kaikki siis hyvää, paitsi tuo jokin liian lyhyt (voisko joku pätevämpi tulkata...?). Ja itse olen erityisen tyytyväinen, että Justus nauttii ja häntä heiluu, se oli erityisen mukava kohta lukea tästä arvostelusta!

Näillä näkymin tämä oli kuitenkin meidän viimeinen näyttely... Mä en tuosta lajista niin ole innostunut, jotta jaksaisin siihen enemmän aikaa käyttää. Vaikkakin Justus siellä saattaisikin menestyä vielä paremminkin, mutta jos ohjaajalla ei ole intoa niin minkäs teet. Tietysti voisi katsoa josko Justulle vielä tämän vuoden puolelle suunniteltu kastraatio venyy vuoden vaihteen ja Nupun seuraavien juoksujen yli, josko sitten katsoisi tilannetta uudestaan... Mutta näillä näkymin oli tuo meidän viimeinen kehässä käynti, josta jäi varmasti molemmille hyvä mieli!