Agittelut on sujuneet hyvin ja hyvin huonosti.

Justulla on ollut aiheena esteiden takaaohjaukset, vedättämiset/edestä ohjaamiset ja takaakierrot. Takaakierrot oli varmaan helpoimmat, edestä ohjaamisen treeni oli syvältä ja esteiden takaaohjaukset menetteli kun mä sain käskytettyä ja ohjattua. Ohjaaja siis myöhästelee, ja homma ei oikein toimi siksi. Lisäksi Justun treeniaika on välillä jäänyt omissa treeneissä vähäiseksi. Itse kun koutsaa seuraavaa ryhmää, pitää omaa koiraa olla jäähdyttelemässä siinä vaiheessa kun ehkä olisi aikaa toiselle pikaiselle harjoitukselle. Harmillista, kun siihen keksittiin ratkaisu vasta nyt, kun treenejä on jäljellä enää  muutama kerta. Mutta onneksi käydään jokatoinen viikko toisella hallilla treeneissä, joten Justun kanssa on pidetty siellä kivaa agin suhteen ihan kunnolla. Kisoihinkin pitäisi ilmoittautua, mutta jotenkin nyt se tuntuu ihan turhalta.

Nupun agi-intoa ollaan sytytelty syksyn mittaan, ja pikkuinen on alkanutkin kehittyä lupavaasti. Kotona pelkkä aita-aita-putkeen-sanonta saa pienen koiran ihan villiksi :) Nuppiksen treenit sisältää useita lyhyitä harkkoja, ja useampi koira treenaa yleensä yhtä aikaa. Ryhmän kaikki koirat onneksi kestävät tämän, ja onkin ollut kiva huomata miten Nuppu keskittyy yleensä vaan mun kanssa tekemiseen.

Nuppiksen treeniohjelmistossa on ollut perussettiä, mm. valsseja, erikoisesteittä, irtoamista ja eteenlähetystä.. Kontaktit on osoittautuneet hankaliksi. Nuppis arastelee niitä ihan hirveästi, ja ensimmäiset kerrat mennään namin kanssa, välillä melkein pakottaen eteenpäin. Alastulot on helpoimpia, ja silloin Nuppu yleensä tajuaakin mistä on kyse. Ja sitten tehdäänkin kontaktit nätisti ja vauhdikkaasti. Hassu, vaatii vaan toistoja tällä hetkellä tosi paljon.

Onneksi joulutauko alkaa kohta, ja tarkoitus olisikin yrittää treenata silloin oikein ahkeraan molempien kanssa erinäisiä asioita....

Justun kanssa pitäisi olla tiukempi, tarkempi ja muistaa käskyttää ajoissa. Palkkausta pitäisi myös parantaa... Erityishuomioita edelleen kontakteihin, keppeihin... Lisäksi pitäisi tehdä hurjasti "kieputustreeniä" parilla esteellä. Eteenmenon treeniä voisi jatkaa/vahvistaa.

Nuppiksen kanssa siis kontakteja, erikseen niiden suorittamista, erikseen alas- ja ylösmenolle pysähtymistä ja "ottamista". Eteenmenoa myös, siihen sisältyen takaaleikkaukset. Välistävedotkin jää treeneissä väliin juoksun takia, joten tehdään niitä myös. Keppejä jatketaan vinokepeillä.